Surat Al 'Alaq

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Surat Al ‘Alaq)
al-'Alaq
Alalk.png
Al 'Alaq.png
Informasi
Makna Segumpal Darah
Nami sanès Iqra' (Wacaha)
al-Qalam (Kalam)[1]
Iqra' Bismi Rabbika[2]
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 96
Juz Juz 30
Statistik
Gunggung ruku' 1 ruku'
Gunggung ayat 19 ayat
Ayat Sajdah Ayat 19

Surat Al 'Alaq (basa Arab:العلق, "Segumpal Getih") ya iku surat kaping 96 s al-ajroning Al Qur'an. Surat iki dumadi saka 19 ayat lan éwoning surat-surat Makkiyah. Ayat 1 nganti tekan 5 saka surat iki ya iku ayat-ayat Al Qur'an yang kang pisanan mudhun, ya iku nalika Muhammad tapa ing guwa Hira. Surat iki dijenengi Al 'Alaq (segumpal getih), kajupuk saka tembung Alaq kang ana ning ayat 2 surat iki. Surat iki uga diarani Iqra utawa Al Qalam.

Pokok-Pokok Isi[besut | besut sumber]

Kaligrafi surah al-'Alaq ayat 1 sampai 4 yang berasal dari Mesir

Prentah maca lingkungan alam semesta kanggo namokake sapa sabenere kang ngripta donya; ana ing sajeroning Surat Al alaq: manungsa digawé saka segumpal getih; Allah ndadèkaké kalam minangka piranti ngembangaké kawruh; manungsa tumindak nglampaui wates amarga rumangsa awake serba cukup; anceman Allah marang wong-wong kafir kang nghalang-ngalangi kaum muslimin nglakokaké prentah-E.

Surat Al 'Alaq nerangake yèn Allah ngripta manungsa saka barang kang ina banjur mulyakake kanthi ngajar maca, nulis, lan mènèhi kawruh. Nanging manungsa ora eling manèh saka ngendi asalé, mula iku ora tau syukur marang nikmate Allah, apa manèh dhèwèké tumindak nglampaui wates amarga rumangsa awake serba cukup.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Departemen Agama RI.2007.Al-Qur'an dan Terjemahannya Al-Jumanatul 'Ali Seuntai Mutiara Yang Maha Luhur.Bandung:J-Art
  2. ^ Allamah M.H. Thabathaba'i (1987). Mengungkap Rahasia Al-Qur'an. Bandung: Mizan


Surat Sadurungė:
Surat At Tin
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Qadr
Surat 96