Kaligrafi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Kaligrafi, kanthi asal usul saka basa Yunani; (καλλι "kaindahan" + γραφος "nulis") Basa Jepang Nihongo 日本語) ya iku seni nulis kanthi éndah migunakaké piranti utawa piranti pena mupangaté kanggo rerenggan. Tulisan sajeroning wujud kaligrafi racaké tumuju tinemu ora kanggo diwaca ing konsèntrasi ndhuwur lan wektu kang suwé, amarga sifaté kang ngawé mata rikat kesel. Karana iku ing sajeroning ngolongake tuladha kaligrafi kang duwé mupangat tipografi utawa wujud rada susah uga anané buku-buku ing mangsa saiki.

馬-oracle.svg
Jiǎgǔwén
馬-bronze.svg
Jīnwén
馬-bigseal.svg
Dàzhuàn
馬-seal.svg
Xiǎozhuàn
馬-clerical.svg
Lìshū
馬-caoshu.svg
Cǎoshū
馬-xinshu.svg
Xíngshū
馬-kaishu.svg
Kǎishū (trad)
马-kaishu.svg
Kǎishū (simp)
Cina kaligrafi kang ditulis dèning Dinasti Song (AD 1051-1108) Penyair Mi Fu.[1]

Semana uga kaligrafi tulisan arab luwih wisuwur, lan njabahi uga kaligrafi ing tulisan latin. Media kang wangun kanggo nulis utawa kango di tatah sajeroning nulis kaligrafi kaya ta:

Kaligarfi Islam (animasi)

Jinising[besut | besut sumber]

  1. Kaligrafi Cina
  2. Kaligrafi Islam
  3. Kaligrafi Latin
  4. Kaligrafi Sanskerta
  5. Kaligrafi Jawa

Cathetan suku[besut | besut sumber]