Surat Al Inshirah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
al Insyirah
الانشراح
Gambar:Al Sharh.png
Informasi
Makna Kelapangan
Nami sanès Alam Nasyrah
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 94
Juz Juz 30
Statistik
Gunggung ruku' 1 ruku'
Gunggung ayat 8 ayat

Surat Al Insyirah (basa Arab:الانشراح, "Kelapangan") iku surat ka-94 sajeroning al-Qur'an. Surat iki dumadi saka 8 ayat lan éwoning surat-surat Makkiyah sarta diudhunaké sawisé surat Ad Duha.

Pokok-pokok isi[besut | besut sumber]

Penegasan ngenani nikmat-nikmat Allah sing diparingaké marang Muhammad, lan pratélan Allah yèn sawisé kangèlan bakal ana kemudahan amarga saka iku kapatah marang Nabi supaya tetep nglakoni amal-amal saleh lan tawakkal marang Allah.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Surat Sadurungė:
Surat Ad Duha
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat At Tin
Surat 94