Surat An Nisaa’

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
an-Nisa'
Alnesa2.png
Ayah 1 s.d. Ayah 2
Ayah 1 s.d. Ayah 2
Informasi
Makna Wanita
Nami sanès an-Nisa'ul Kubra
(an-Nisa yang Besar)[1]
Klasifikasi Madaniyah
Surat ka 4
Juz Juz 4 (ayat 1-23)
Juz 5 (ayat 24-147)
Juz 6 (ayat 148-176)
Statistik
Gunggung ayat 176 ayat

Surat An Nisaa’ (Arab سورة النساء) iku surat kaping papat Al-Quran mawa 176 ayat. Tegesé iku "Para Wanita". Surat iki surat Madinah. Dijenengaké An-Nisa (wanita) amarga sajeroning surat iki akèh dibahas kang magepokan kero wong wadon. Surat liya kang akèh uga kang mbahas bab-bab ngenani wong wadon ya iku surat At-Talaq. Kanthi anané pepadhan iki banjur surat An-Nisa biyasa karan: Surah An-Nisa Al Kubra (surat An-Nisa kang gedhé), déné surat At-Talaq karan: Surah An-Nisa As-Sughra (surat An-Nisa kang cilik).

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Departemen Agama RI.2007.Al-Qur'an dan Terjemahannya Al-Jumanatul 'Ali Seuntai Mutiara Yang Maha Luhur.Bandung:J-Art

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Surat Sadurungė:
Surat Ali Imran
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al-Maidah
Surat 4