Surat At Talaq

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
at-Talaq
Eltalak.png
At-Talaq.png
Informasi
Makna Talak
Nami sanès an-Nisa'us Sugra
(an-Nisa' yang kecil)[1]
Klasifikasi Madaniyah
Surat ka 65
Juz Juz 28
Statistik
Gunggung ruku' 2 ruku'
Gunggung ayat 12 ayat

Surat At-Talaq (Arab: الطّلاق ,"Talak") iku surat angka 65 sajeroning al-Qur'an. Surat iki kagolong surat Madaniyah lan dumadi saka 12 ayat. Dijenengaké At-Talaq amarga akèh-akèhé ayat-ayaté ngenani masalah talak lan kang magepokan karo masalah iku.

Pokok-Pokok Isi[besut | besut sumber]

  • Hukum-hukum ngenani talak, iddah lan kuwajiban saben bojo lanang lan wadon sajeroning masa-masa talaq lan iddah, supaya ora ana pihak kang dirugèkaké lan kaadilan bisa ditindakaké kanthi apik.
  • Préntah marang wong-wong mukmin supaya takwa marang Allah kang wis ngutus Rasul kang maringi pituduh.
  • Wong kang iman bakal dilebokaké ing swarga lan kang ingkar diparingi pènget kaya apa nasibé wong-wong ingkar ing mangsa kapungkur

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Departemen Agama RI.2007.Al-Qur'an dan Terjemahannya Al-Jumanatul 'Ali Seuntai Mutiara Yang Maha Luhur.Bandung:J-Art


Surat Sadurungė:
Surat At Taghaabun
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat At Tahrim
Surat 65