Surat Al Balad

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
al-Balad
Albalad.png
Gambar:Al-Balad.png
Informasi
Makna Negeri
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 90
Juz Juz 30
Statistik
Gunggung ruku' 1 ruku'
Gunggung ayat 20 ayat

Surat Al-Balad (basa Arab: البلد) ya iku surat ka-90 sajeroning al-Qur'an. Surat Al-Balad uga kagolong déning surat Makkiyah dumadi ing 20 ayat. Jeneng "Al-Balad" kang ngandut arti Negeri dijupuk saka tembung "Al-Balad" kang ana ing ayat kapisanan surat Al-Balad.Kang tumuju déning babagan kutha ing sajeroning kandutan ayat iki ya iku kutha Mekah

Kandutan Isi[besut | besut sumber]

  • Manungsa diciptakake Allah tumuju kanggo perang lan ngadepi kasunyatan
  • Diélingake ing kabèh manungsa supaya ora kapencut déning kakuasan lan raja-kaya
  • Diélingake ing kabèh manungsa ing sajeroning kanikmatan kang kanugrahan saka Allah kang dirasakaké manungsa.Uga Allah nuduhaké dalan-dalan kabahagian uga ngawa ing cilaka lan bencana.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Surat Sadurungė:
Surah Al-Fajr
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surah Asy-Syams
Surat 90