Surat Al Insyiqaaq

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Surat Al Insyiqaaq (basa Arab:الانشقاق, "Terbelah") inggih punika surah kaping-84 ing saleneting al-Qur'an. Surah punika kasusun saking 25 ayat lan kalebet golongan surah Makkiyah ingkang dipunturunaken sasampunipun surah Al-Infitar. Kanthi nami Al Insyiqaaq (terbelah), dipunpundhut saking "perkataan" ingkang wonten ing wiwitaning surah punika,tembung ingkang pokok inggih punika insyiqaaq.