Surat Al Insyiqaaq

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Surat Al Insyiqaaq (basa Arab:الانشقاق, Terbelah) inggih punika surah kaping 84 ing saleneting al-Qur'an. Surah punika kasusun saking 25 ayat lan kalebet golongan surah Makkiyah ingkang dipunturunaken sasampunipun surah Al-Infitar. Kanthi nami Al Insyiqaaq (terbelah), dipunpundhut saking "perkataan" ingkang wonten ing wiwitaning surah punika,tembung ingkang pokok inggih punika insyiqaaq.