Makiyyah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Makkiyah)

Makiyyah iku istilah tumrap ayat Al Qur'an sing diturunaké ing Mekkah utawa diturunaké sadurungé Rasulullah SAW hijrah menyang Madinah. Sawijining surat bisa dumadi saka ayat-ayat sing diturunaké ing Mekkah kanthi sakabèhané nanging bisa uga sapérangan diturunaké ing Madinah (Madaniyah).