Makiyyah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Makkiyah)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Makiyyah iku istilah tumrap ayat Al Qur'an kang kaudhunaké ing Mekah utawa kaudhunaké sadurungé Rasulullah SAW ijrah menyang Madinah. Sawijining surat bisa dumadi saka ayat-ayat kang kaudhunaké ing Mekah kanthi sakabèhané nanging bisa uga sapérangan kaudhunaké ing Madinah (Madaniyah).