Madaniyah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Madaniyah iku istilah kanggo ayat Al Qur'an sing diturunaké ing Madinah utawa diturunaké sawisé Rasulullah SAW hijrah menyang Madinah. Sawijining surat bisa dumadi saka ayat-ayat sing diturunaké ing Madinah kanthi sakabèhané, nanging bisa uga sapérangan diturunaké ing Mekkah (Makkiyah).