Madaniyah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Madaniyah iku istilah kanggo ayat Al Qur'an kang kaudhunaké ing Madinah utawa kaudhunaké sawisé Rasulullah SAW ijrah menyang Madinah. Sawijining surat bisa dumadi saka ayat-ayat kang kaudhunaké ing Madinah kanthi sakabèhané, nanging bisa uga sapérangan kaudhunaké ing Mekah (Makkiyah).