Surat Al Bayyinah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
al Bayyinah
البينة
Gambar:Al-Baiyina.png
Informasi
Makna Pambuktèn
Klasifikasi Madaniyah
Surat ka 98
Juz Juz 30
Statistik
Gunggung ruku' 1 ruku'
Gunggung ayat 8 ayat

Surat Al Bayyinah (basa Arab:البينة, "Pambuktèn") iku surat ka-98 jroning al-Qur'an. Surat iki dumadi saka 8 ayat, kalebu golongan surat-surat Madaniyah, diudhunaké sawisé surat At Talaq. Dijenengaké Al Bayyinah (Pambuktèn) dijupuk saka tembung Al Bayyinah sing ana ing ayat pisanan surat iki.

Pokok-pokok isi[sunting | sunting sumber]

Pratélan saka ahli Kitab lan wong-wong musyrik yèn wong-wong iku bakal tetep jroning agamané nganti rawuh nabi sing wis dijanjèkaké déning Allah. Sawisé Nabi Muhammad s.a.w. rawuh, wong-wong iku kapecah belah, ana sing iman (percaya) lan ana sing ora, kamangka Nabi sing rawuh iku sipat-sipaté sarujuk karo sipat-sipat sing dikenal ing kitab-kitabé lan ngasta ajaran sing bener ya iku ikhlas jroning ngibadah, ngadegaké sembahyang, mbayar zakat.

Teks[sunting | sunting sumber]

بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
لَمْ يَكُنِ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ أَهْلِ الْكِتَابِ وَالْمُشْرِكِينَ مُنفَكِّينَ حَتَّىٰ تَأْتِيَهُمُ الْبَيِّنَةُ ﴿١﴾ رَسُولٌ مِّنَ اللَّهِ يَتْلُو صُحُفًا مُّطَهَّرَةً ﴿٢﴾ فِيهَا كُتُبٌ قَيِّمَةٌ ﴿٣﴾ وَمَا تَفَرَّقَ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ إِلَّا مِن بَعْدِ مَا جَاءَتْهُمُ الْبَيِّنَةُ ﴿٤﴾ وَمَا أُمِرُوا إِلَّا لِيَعْبُدُوا اللَّهَ مُخْلِصِينَ لَهُ الدِّينَ حُنَفَاءَ وَيُقِيمُوا الصَّلَاةَ وَيُؤْتُوا الزَّكَاةَ ۚ وَذَٰلِكَ دِينُ الْقَيِّمَةِ ﴿٥﴾ إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ أَهْلِ الْكِتَابِ وَالْمُشْرِكِينَ فِي نَارِ جَهَنَّمَ خَالِدِينَ فِيهَا ۚ أُولَٰئِكَ هُمْ شَرُّ الْبَرِيَّةِ ﴿٦﴾ إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ أُولَٰئِكَ هُمْ خَيْرُ الْبَرِيَّةِ ﴿٧﴾جَزَاؤُهُمْ عِندَ رَبِّهِمْ جَنَّاتُ عَدْنٍ تَجْرِي مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ خَالِدِينَ فِيهَا أَبَدًا ۖ رَّضِيَ اللَّهُ عَنْهُمْ وَرَضُوا عَنْهُ ۚ ذَٰلِكَ لِمَنْ خَشِيَ رَبَّهُ ﴿٨

Jarwanipun[sunting | sunting sumber]

  1. Sarupane wong kafir kang padha duwe wewatun Kitab, lan wong kang padha nyembah brahala ora gelem mareni kafir ngati katekan tandha yekti.
  2. (Muhammad) iku utusaning Allah ngundhangake Quran kang suci.
  3. Ing jerone mratelakake hukum kang bener.
  4. Lan para kang wis kaparingan kitab mau anggone padha pasulayan (bab pangandel marang Muhammad) sawuse katekan tandha yekti.
  5. Lan dheweke iku ora diparentahi apa - apa kajaba laladi ing Allah jejeg anggone nglakoni agamane, lan nglakoni sholat, bayar zakat, hiya iku agama kang bener.
  6. Sarupane wong kafir kang nduwe wewaton kitab lan wong kang nyembah brahala, ing tembe disiksa ing neraka Jahanam langgeng salawase awit dheweke titahe Allah kang hala dhewe.
  7. Dene sarupane wong kang angestu lan nindakake panggawe becik yaiku becik-beciking manungsa.
  8. Ana ngarsaning Pangeran bakal padha diganjar suwarga 'Adn kang ana bengawane mili ana sangisore kekayon ing kono langgeng salawase Allah rena marang dheweke lan dheweke rena marang Panjenengane. Mangkono uku tumrap sapa ing wedi marang Pangerane.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Surat Sadurungė:
Surat Al Qadr
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Az Zalzalah
Surat 98
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_Al_Bayyinah&oldid=832521"