Surat Adz Dzaariyat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
az-Zariyat
Sura51.pdf
Informasi
Makna Angin Yang Menerbangkan
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 51
Juz Juz 26 (ayat 1-30)
Juz 27 (ayat 31-60)
Statistik
Gunggung ruku' 3 ruku
Gunggung ayat 60 ayat

Surat Adz Dzariyat (Arab: الذاريات ,"Angin Kang Maburake") iku surat ka-51 ing jero al-Qur'an. Surat iki kagolong surat Makkiyah kang cacahe ana 60 ayat. Dijenengi Adz Dzariyat kang nduwei teges angin kang maburake dijupuk saka tembung Adz dzariyat kang ana ing ayat pisanan ing surat iki.[1]

Ringkesan isi[sunting | Sunting sumber]

  • Keimanan
    • Piye kahanan wong-wong kang iman ing jero surga minangka balesan amarga takwane.
    • Manungsa lan jin didadekake Allah kanggo ngibadah.[2]
    • Allah iku kang ngatur lan bagi rejeki.
    • Neraka iku minangka balesan kanggo wong kafir.
  • Hukum-hukum
    • Ora diparengake nyekutuke Allah
    • Perintah kanggo ngadohi wong musyrik kang kandhanane angel lan ngelingake lan ngajari wong mukmin.
    • Ing saben bandha utawa sing dinduweni saben wong ana hak-e wong liya
  • Lain-lain
    • Kabeh kang dicpta dening Allah iku ana pasangane
    • Ing jerone manungsa iku ana pratandha agunge gusti Allah


Cathetan suku[sunting | Sunting sumber]

  1. ^ e-quran.dekrizky.info(diundhuh tanggal 1 Agustus 2011)
  2. ^ www.docstoc.com(diundhuh tanggal 1 Agustus 2011)


Pranala jaba[sunting | Sunting sumber]


Surat Sadurungė:
Surat Qaaf
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Ath Thuur
Surat 51