Surat Al Fiil

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
al-Fil
الْفِيلِ
Gambar:Al-Fil.png
Informasi
Makna Gajah
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 105
Juz Juz 30
Statistik
Gunggung ruku' 1 ruku'
Gunggung ayat 5 ayat

Surah Al-Fil iku surat ka-105 jroning al-Qur'an, dumadi saka 5 ayat. Surat iki kagolong surat Makkiyah. Jeneng Al Fiil ateges Gajah, dijupuk saka ayat pisanan surat iki. Topik surat iki ya iku kisah wurungé usaha ngrusak Ka'bah déning Abrahah (raja Yaman) lan 60.000 tentarané, klebu 13 gajah (9 jroning versi liya). Taun kedadéyan prastawa iki uga dicathet jroning sajarah Islam minangka Taun Gajah.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Surat Sadurungė:
Surat Al Humazah
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Quraisy
Surat 105


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_Al_Fiil&oldid=1102537"