Surat Al Waaqi’ah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
al-Waqi'ah
Alwake3a.png
Gambar:Al-Waqi’a.png
Informasi
Makna Dina Kiyamat
Nami sanès Idza waqa'at [1]
Klasifikasi Makkiyah
Al-Mufassal[1]
Surat ka 56
Juz Juz 27
Statistik
Gunggung ruku' 3 ruku'
Gunggung ayat 96 ayat

Surat Al-Waqi'ah (Arab: الواقعه, "Dina Kiyamat") ya iku surat kaping-56 ing Kuran. Surat iki dumadi saka 96 ayat lan éwoning golongan surat Makkiyah. Surat sing tumurun sawisé surat Thaha iki dijenengaké Al Waaqi'ah (Dina Kiyamat), dijupuk saka tembung Al Waaqi'ah sing ana ing ayat pisanan.

Pokok-pokok isi[besut | besut sumber]

  1. Kaimanan: Huru-hara ing wektu kadadéan dina kiyamat; manungsa ing wektu hisab (dina pétungan) kapérang dadi telung golongan, ya iku golongan sing rikat-rikat nglakoni tumindak becik, golongan tengen lan golongan sing cilaka sarta walesan sing ditampa déning saben golongan; bantahan Allah marang kaingkaran wong-wong sing ingkar marang anané Allah, dina bangkit, lan anané hisab; Al Quran asal saka Lauhul Mahfuuzh.
  2. Liya-liya: gambaran ngenani swarga lan neraka.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Muhammad Nashruddin Al-Albani. Sifat Salat Nabi. 2000. Yogyakarta: Media Hidayah


Surat Sadurungė:
Surat Ar Rahman
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Hadiid
Surat 56