Surat Al Kautsar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
al-Kausar
Kaowthar.png
Sura108.pdf
Informasi
Makna Nikmat kang akèh
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 108
Juz Juz 30
Statistik
Gunggung ruku' 1 ruku'
Gunggung ayat 3 ayat

Surah Al-Kausar (Arab: الكوثر‎‎) iku surat angka 108 sajeroning al-Qur'an. Surat iki kagolong surat Makkiyah lan dumadi saka 3 ayat. Tembung Al-Kausar dhéwé tegesé nikmat kang akèh lan dijupuk saka ayat pisanan saka surat iki. Pokok isi surat iki ya iku préntah nindakaké salat lan kurban amarga Allah.

Sesambungan surat Al-Kausar karo surat Al-Kafirun[besut | besut sumber]

Sajeroning surat Al-Kautsar Allah mrintahaké supaya ngawula marang Allah, déné ing surat Al-Kafirun préntah mau ditegasaké manèh.

Tèks[besut | besut sumber]

إِنَّا أَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ(1)فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَانْحَرْ(2)إِنَّ شَانِئَكَ هُوَ الْأَبْتَرُ (3)

Jarwanipun[besut | besut sumber]

  1. Sayekti Ingsun wus aparing kabecikan kaliwat akèh marang sira.
  2. Mulane sholaa marang Pangeranira sarta nyembeliha kurban.
  3. Sayekti mungsuhira (wong kang sengit) iku wong pedhot becike.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Kajarwakaken kanthi midhangetaken Tapsir Al-Quran Suci Basa Jawi anggitanipun Profesor K.H.R Muhammad Adnan.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Surat Sadurungė:
Surat Al Maa’uun
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Kaafiruun
Surat 108