Surat Al Kautsar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
al-Kausar
Kaowthar.png
Sura108.pdf
Informasi
Makna Nikmat sing akèh
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 108
Juz Juz 30
Statistik
Gunggung ruku' 1 ruku'
Gunggung ayat 3 ayat

Surah Al-Kausar (Basa Arab: الكوثر‎) iku surat ka-108 jroning al-Qur'an. Surat iki kagolong surat Makkiyah lan dumadi saka 3 ayat. Tembung Al-Kausar dhéwé maknané nikmat sing akèh lan dijupuk saka ayat pisanan saka surat iki. Pokok isi surat iki yaiku printah nglaksanakaké shalat lan korban karana Allah.

Sesambungan surat Al-Kausar karo surat Al-Kafirun[sunting | sunting sumber]

Jroning surat Al-Kautsar Allah mrintahaké supaya ngawula marang Allah, déné ing surat Al-Kafirun printah kasebut ditegasaké manèh.

Tèks[sunting | sunting sumber]

إِنَّا أَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ(1)فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَانْحَرْ(2)إِنَّ شَانِئَكَ هُوَ الْأَبْتَرُ (3)

Jarwanipun[sunting | sunting sumber]

  1. Sayekti Ingsun wus aparing kabecikan kaliwat akeh marang sira.
  2. Mulane sholaa marang Pangeranira sarta nyembeliha kurban.
  3. Sayekti mungsuhira (wong kang sengit) iku wong pedhot becike. [1]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Kajarwakaken kanthi midhangetaken Tafsir Al-Quran Suci Basa Jawi anggitanipun Profesor K.H.R Muhammad Adnan.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Surat Sadurungė:
Surat Al Maa’uun
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Kaafiruun
Surat 108
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_Al_Kautsar&oldid=826904"