Surat Al Munaafiqun

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
al-Munafiqun
Almonafekon.png
Al-Munafiqun.png
Informasi
Makna Worg-wong Munafik
Klasifikasi Madaniyah
Surat ka 63
Juz Juz 28
Statistik
Gunggung ruku' 2 ruku'
Gunggung ayat 11 ayat

Surat Al-Munafiqun (basa Arab:المنافقون) iku surat ka-63 jroning al-Qur'an. Surat iki kagolong surat Makkiyah, dumadi saka 11 ayat. Dijenengaké Al Munaafiqun sing maknané Woang-wong sing munafik amarga surat iki ngungkapaké sipat-sipat wong-wong munafik.

Pokok-Pokok Isi[sunting | sunting sumber]

  • Katrangan mgenani wong-wong munafik lan sipat-sipaté sing ala, antara liya tukang ngapusi, seneng ngucapaké sumpah palsu, sombong, nyengit lan ora nepati janji
  • Pepènget marang wong-wong mukmin supaya bandha lan anak-anaké ora gawé lali, insyaf marang Allah, lan anjuran supaya nafkahaké sebagéyan rezkiné.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Surat Sadurungė:
Surat Al Jumu’ah
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat At Taghaabun
Surat 63