Surat Ar Rahmaan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
ar-Rahman
Elra7man.png
Elra7man.png
Informasi
Makna Ingkang Maha Mirah
Klasifikasi Madaniyah
Makkiyah
Surat ka 55
Juz Juz 27
Statistik
Gunggung ruku' 3 ruku
Gunggung ayat 78 ayat
Gunggung tembung 25 tembung
Gunggung aksara 113 aksara

Surat Ar-Rahman (Arab: الرّحْمنن) punika surat kaping 55 wonten Al-Qur'an[1]. Surat punika kagolong surat makkiyah mawi 78 ayat[1]. Tegesipun Ingkang Maha Mirah[1]. Ar-Rahman punika salah satunggalipun saking nama-nama Allah. Surat punika njlentrehaken kamirahan Allah kaliyan hamba-hambanipun, inggih punika kanthi maringi nikmat ingkang kathah sanget ing donya ugi wonten akhirat mbenjang. Tetengeripun surat punika ukaranipun diwongsal-wangsuli kaping 31 Fa-biayyi alaa'i Rabbi kuma tukadzdzi ban (Mila nikmat Gusti ingkang pundi ingkang panjenengan gorohaken?) ingkang kawontenan ing saben pungkasaning ayat ingkang njlentrehaken nikmatipun Gusti kagem manungsa.

Pokok-Pokok Isinipun[besut | besut sumber]

  • Keimanan
    • Allah murukaken manungsa supados saged micara
    • Wit-witan nungkul kaliyan Allah
    • Sedaya alam punika nikmat saking Allah kagem manungsa sadaya.
    • Manungsa dipundamel saking siti manawi jin saking latu
  • Ukum-ukum
Kewajiban ngukur, naker, lan nimbang kanthi adil.
  • Sanèsipun
    • Manungsa lan jin boten saged mlajar saking kakuwaosan Allah s.w.t.
    • Kathah ummat manungsa ingkang boten muji syukur dhumateng nikmat saking Allah s.w.t
    • Kadadosan ngengingi prastawa-prastawa ingkang dèrèng kadadosan lan prastawa punika leres kadadosan, tuladhanipun ngengingi Terusan Suez lan Terusan Panama.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]


Surat Sadurungė:
Surat Al Qamar
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Waaqi'ah
Surat 55