Surat Al Hujurat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
al-Hujurat
الحجرات
Sura49.pdf
Informasi
Makna Kamar-Kamar
Klasifikasi Madaniyah
Surat ka 49
Juz Juz 26
Statistik
Gunggung ruku' 2 ruku
Gunggung ayat 18 ayat

Surah Al-Hujurat (basa Arab : سورة الحجرات) iku surat ka-49 ing sajerone Al-Qur'an. Surat iki kagolong surat madaniyah, kang isiné 18 ayat. Dijenengake Al-Hujurat kang duwé teges kamar-kamar dijupuk salka tembung Al-Hujurat kang ana ing ayat ka-4 surat iki. Ayat kasebut isiné ngenyek para sohabat kang ngundang Muhammad kang lagi ana ing kamar karo garwane. Ngundang Muhammad kanthi cara lan kahanan kang kaya mangkono iku nuduhaké sipat kang ora becik, utawa kurang sopan marang katentreman Muhammad.

Isi Surat Al Hujurat[besut | besut sumber]

  • Keimanan
    • Mlebu agama Islam kudu sampurna kanthi iman kang nyata
  • Hukum-ukum
    • Ora diparengake njupuk putusan kang nyimpang saka katetepane Allah lan Rasul.
    • Kudu neliti berita saka wong fasik.
    • Kewajiban nganakake islah antarané wong muslim kang lagi ana masalah amarga wong-wong Islam kang sadulur.
    • Kewajiban njupuk putusan marang golongan kaum muslimin kang tumindak ora becik marang kaum muslim liya.
    • Ora kena ngenyek lan ngina.
    • Ora kena mbatin elek, nggunjing, lan mitnah.
  • Liyane
    • Sopan santun nalika matur marang Rasulullah SAW
    • Allah gawé manungsa iku béda-béda suku lan bangsane, supaya padha ngenal siji lan sijiné.
    • Kabèh manungsa ing iku padha ing ngarepe Allah, kurang lan luwihe iku mung perkara taqwa.
    • Sipat wong kang pancen iman temenan.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Surat Sadurungė:
Surat Al Fath
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Qaaf
Surat 49