Surat Ath Thuur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
at-Tur
الطّور
Barkas:At-Tur.png
Informasi
Makna Bukit
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 52
Juz Juz 27
Statistik
Gunggung ruku' 2 ruku
Gunggung ayat 49 ayat

Surah At-Tur (basa Arab:الطور) yaiku surat ka-52 sajeroningAl-Qur'an. Surat iki kagolong surat Makkiyah kang kapérang dumadi 49 ayat. Diarani at-Tur duwé makna Paredèn kajupuk saka tembung At-Tur kang mau ana ing ayat pungkasan surat Ath Thuur.Uga sinebut bukit yaiku bukit Sinai kang dumunung ana ing ujung Sinai, tlatah Nabi Musa narima wahyu saka Allah.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Surat Sadurungė:
Surat Adz Dzaariyat
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat An Najm
Surat 52