Surat Al Maa’uun

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
al-Ma'un
الْمَاعُونَ
Sura107.pdf
Informasi
Makna Barang-barang sing migunani
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 107
Juz Juz 30
Statistik
Gunggung ruku' 1 ruku'
Gunggung ayat 7 ayat

Surah Al-Ma'un (basa Arab:الْمَاعُونَ, "Barang-barang sing migunani") iku surat angka 107 sajeroning al-Qur'an. Surat iki kagolong surat Makkiyah lan dumadi saka 7 ayat. Tembung Al Maa'uun maknané barang-barang sing migunani, dijupuk saka ayat angka 7 sajeroning surat iki. Pokok isi surat nyritakaké ancaman marang sing kagolong ndhustakaké agama ya iku wong sing nyentak anak yatim, ora nulungi fakir miskin, riya'(péngin dialembana) nalika salat, sarta wegah nulung kanthi barang-barang sing migunani.

Tèks[besut | besut sumber]

أَرَأَيْتَ الَّذِي يُكَذِّبُ بِالدِّينِ(1)فَذَلِكَ الَّذِي يَدُعُّ الْيَتِيمَ(2)وَلَا يَحُضُّ عَلَى طَعَامِ الْمِسْكِينِ(3)فَوَيْلٌ لِلْمُصَلِّينَ(4)الَّذِينَ هُمْ عَنْ صَلَاتِهِمْ سَاهُونَ(5)الَّذِينَ هُمْ يُرَاءُونَ(6)وَيَمْنَعُونَ الْمَاعُونَ (7)

Jarwanipun[besut | besut sumber]

  1. Apa sira deleng wong kang maido agama?
  2. ya iku wong kang nulak panjaluke bocah yatim (santak).
  3. Lan ora aweh pangan utawa akon aweh pangan wong miskin (wong sing melarat ora kecukup).
  4. Cilaka temen (wong munafiq) kang padha solat.
  5. Kang padha ora tuhu-tuhu ing dalem sholate.
  6. Kang padah murih ing pangaleming wong[1603].
  7. Lan padha ora gelem nyilihi pirantining omah marang wong kang nyilihi[1604].[1]

[1603] Riya inggih punika melampahi panggawenan boten luru Ridhanipun Allah nanging malah luru pujian manawi kemasyhuran ing masarakat. [1604] Sebagian mufassirin mengartiaken: wegah membayar

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Kajarwakaken kanthi midhangetaken Tafsir Al-Quran Suci Basa Jawi anggitanipun Profesor K.H.R Muhammad Adnan.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Surat Sadurungė:
Surat Quraisy
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Kautsar
Surat 107