Surat Al Humazah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
al-Humazah
الهُمَزة
Gambar:Al-Humaza.png
Informasi
Makna Pangumpat
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 104
Juz Juz 30
Statistik
Gunggung ruku' 1 ruku'
Gunggung ayat 9 ayat

Tèks[1][besut | besut sumber]

بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
وَيْلٌ لِّكُلِّ هُمَزَةٍ لُّمَزَةٍ ﴿١﴾ ٱلَّذِى جَمَعَ مَالًا وَعَدَّدَهُۥ ﴿٢﴾ يَحْسَبُ أَنَّ مَالَهُۥٓ أَخْلَدَهُۥ ﴿٣﴾ كَلَّا ۖ لَيُنۢبَذَنَّ فِى ٱلْحُطَمَةِ ﴿٤﴾ وَمَآ أَدْرَٮٰكَ مَا ٱلْحُطَمَةُ ﴿٥﴾ نَارُ ٱللَّهِ ٱلْمُوقَدَةُ ﴿٦﴾ ٱلَّتِى تَطَّلِعُ عَلَى ٱلْأَفْـِٔدَةِ ﴿٧﴾ إِنَّهَا عَلَيْهِم مُّؤْصَدَةٌ ﴿٨﴾ فِى عَمَدٍ مُّمَدَّدَةٍۭ ﴿٩﴾

Alih aksara[besut | besut sumber]

Jarwanipun[besut | besut sumber]

  1. Cilaka temen sarupane wong kang nacat lan nyatur ala (marang Muhammad).
  2. Kang nglumpukake bandha lan milang bandhane ginawe andel - andel (panulak bilai).
  3. Ngira yèn bandhane mau bisa nglanggengake awake (luput ing pati).
  4. Luput panemune, wong mau bakal dicemplungake neraka Huthomah.
  5. Sapa kang meruhake sira, apa kang kang jenenge Huthomah iku?
  6. Huthomah iku neraka kagungane Allah kang diurubake.
  7. Kang panase tekan ing ati.
  8. Neraka Huthomah kanggo nyiksa wong kang nyatur ala mau ngrukup marang dheweke.
  9. Ing sajeroning pathok kang diedekake.[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Tanzil.info
  2. ^ Kajarwakaken kanthi midhangetaken Tafsir Al-Quran Suci Basa Jawi anggitanipun Profesor K.H.R Muhammad Adnan.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

myQuran Translation


Surat Sadurungė:
Surat Al ‘Ashr
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Fiil
Surat 104



Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_Al_Humazah&oldid=1101075"