Surat Al Lahab

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
al-Lahab
المسد
Al-Masad.png
Informasi
Makna Gejolak Api
Nami sanès al-Masad (Sabut)
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 111
Juz Juz 30
Statistik
Gunggung ruku' 1 ruku'
Gunggung ayat 5 ayat

Surah Al-Lahab utawa Al-Masad iku surat ka-111 jroning Al-Qur'an. Surat iki dumadi saka 5 ayat lan klebu surat Makiyyah. Jeneng surat iki dijupuk saka tembung Al Lahab sing ana ing ayat katelu surat iki sing maknané gejolak geni. Pokok isi surat iki ngenani nasib salah siji paman Rasulullah SAW ya iku Abu Lahab sarta garwané sing diancem siksa neraka.

Tèks[besut | besut sumber]

تَبَّتْ يَدَا أَبِي لَهَبٍ وَتَبَّ مَا أَغْنَى عَنْهُ مَالُهُ وَمَا كَسَبَ سَيَصْلَى نَارًا ذَاتَ لَهَبٍ وَامْرَأَتُهُ حَمَّالَةَ الْحَطَبِ فِي جِيدِهَا حَبْلٌ مِنْ مَسَدٍ

Alih aksara[besut | besut sumber]

Jarwanipun[besut | besut sumber]

  1. Rusak tangané Abu Lahab loro pisan, lan satemené dhèwèké bakal kapitunan.
  2. Bandhané lan panggawéyané ora bisa murungaké siksaning Allah.
  3. Ing tembé dhèwèké kacemplung ing neraka kang murub.
  4. Mangkono uga rabiné (Abu Lahab mau) gawa kayu eri [1608].
  5. Ing guluné ana kalungé arupa dhadhung kang kukuh.[1]

[1608] Seng gawa kayu eri ing basa Arab punika kiasan kanggo nyebaraké fitnah. Bojoné Abu Lahab disebut sing gawa kayu eri amarga dèwèké senengané nyebar-nyebarké fitnah kanggo ngèlèk-èlèk Nabi Muhammad S.A.W. Lan kaum Muslim.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Kajarwakaken kanthi midhangetaken Tafsir Al-Quran Suci Basa Jawi anggitanipun Profesor K.H.R Muhammad Adnan.

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Surat Sadurungė:
Surat An Nashr
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Ikhlash
Surat 111


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_Al_Lahab&oldid=965842"