Surat Al Mursalaat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
al-Mursalat
Almorsalat.png
Gambar:Al-Mursalat.png
Informasi
Makna Malaikat-Malaikat Sing Diutus
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 77
Juz Juz 29
Statistik
Gunggung ruku' 2 ruku'
Gunggung ayat 50 ayat

Surat Al-Mursalat (basa Arab:المرسلات) iku surat angka 77 sajeroning al-Qur'an. Surat iki kagolong surat Makkiyah, dumadi saka 50 ayat. Dijenengaké Al Mursalaat sing maknané Malaikat-malaikat sing di utus dijupuk saka tembung Al Mursalaat sing ana ing ayat pisanan surat iki.

Pokok-Pokok Isi[besut | besut sumber]

  • Panegasan Allah yèn kabèh sing diancamaké mesthi bakal kadadéan
  • Prastawa-prastawa sing kadadéan sadurungé dina bangkit
  • Pènget Allah bakal ajuré umat-umat sing dhsisik mendustakan nabi-nabi lan asal kadadéan manungsa saka banyu sing nistha
  • Kahanan wong-wong kafir lan wong mukmin ing dina kiyamat

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Surat Sadurungė:
Surat Al Insaan
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat An Naba’
Surat 77