Kiyamat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Kiyamat inggih punika kadodosan kanthi risakipun sadaya ngalam, inggih dunya saha sanès-sanèsipun. Sedaya ingkang gesang sami mati. Dyinten kiamat punika dipuntandhani kanthi suwanten trompet ingkang dipundamu déning malaikat Isrofil nindakaken dhawuhipun Gusti kang akarya jagad. Kiamat punika sampun dipunmangertosi utamanipun saking Qur'an Surat Al-Qori'ah.