Tauhid

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Tembung tauhid iku asalé saka basa arab توحيد ateges nyawijèkaké. Ana ing bab aqidah Islam tauhid duwèni teges nyawijèkaké Allah ana ing sak kabèhé lelaku ngibadah. Para Ulama mbagi tauhid dadi telung werna ya iku : tauhid rububuyah, tauhid uluhiyah lan tauhid asma wa sifat.

Tauhid Rububuyah[besut | besut sumber]

Tauhid rububiyah ya iku angimani bilih Allah iku siji-sijiné rabb ingkang nduwèni, nggawé lan ngatur jagad lan sak isiné. Kaya kasebut ing Al-Qur'an Az-Zumar ayat 62  : Allah sing nggawé sak kabèhé lan panjenengané sing ngopèni sak kabèhé

Tauhid Uluhiyah[besut | besut sumber]

Tauhid uluhiyah ya iku angimani bilih Allah iku siji-sijiné sing bener kanggo disembah.

Tauhid Asma wa Sifat[besut | besut sumber]

Tauhid asma wa sifat ya iku angimani bilih Allah nduwèni asma lan sipat apik (Asmaaulhusna)sing sak patrapé kaliyan keangunganipun Allah.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tauhid&oldid=965460"