Suryadharma Ali

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Suryadharma Ali
Suryadharma Ali.jpg
Mantri Agama Rèpublik Indonésia 21
Linggih
22 Oktober 2009 – 28 Mei 2014
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungé Muhammad Maftuh Basyuni
Kang sawisé Lukman Hakim Saifuddin
Mantri Nagara Koperasi lan Usaha Kecil Menengah Républik Indonésia 9
Linggih
21 Oktober 2004 – 1 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungé Alimarwan Hanan
Kang sawisé Mari Elka Pangestu
(ad-interim)
Rerincèn dhiri
Lair (1956-09-19) Sèptèmber 19, 1956 (umur 62)
Indonésia Jakarta, Indonésia
Bangsa  Indonésia
Parté pulitik Parte Persatuan Pemabangunan
Sisihan Wardatul Asriyah
Anak Kartika Yudistira Suryadharma
Sherlita Nabila Suryadharma
Abdurrahaman Sagara Prakasa
Nadia Jesica Nurul Wardani
Agama Islam

Drs. Suryadharma Ali MSi. (lair ing Jakarta, 19 Sèptèmber 1956; umur 62 taun) inggih punika Mantri Agama Indonésia wiwit 22 Oktober 2009.[1] Saderengipun dados mantri agama, panjenenganipun naté kadhapuk dados Mantri Nagara Koperasi lan Usaha Kecil Menengah wonten ing Kabinet Indonésia Bersatu.[1] Panjenenganipun lulusan saking Institut Agama Islam Negeri Syarief Hidayatullah, Jakarta, taun 1984.[1] Wonten ing taun 1985, Suryadharma Ali ngayahi karieripun ing PT. Hero Supermarket, ngantos dumugi taun 1999, panjenenganipun dados Deputi Direktur perusahaan ritel wau. Sanèsipun punika, Suryadharma ali ugi aktif ing organisasi ritel ing Indonésia.[1] Suryadharma Ali gadhah garwa ingkang namanipun Dra. Hajjah Wardhatul Asriah, lan patutan cacah sekawan ingkang namanipun inggih punika, (1) Kartika Yudistira, (2) Serlita Nabila, (3) Abdurrahman Sagara Prakasa, lan (4) Nadia Jesica Nurul Wardani.[1] Suryadharma Ali kapilih dados Ketua Umum Dewan Pimpinan Pusat DPP PPP periode 2007-2012 wonten ing Muktamar VI Parté Persatuan Pembangunan, Sabtu 3 Fèbruari 2007 ing Jakarta.[2]

Karieripun Suryadharma Ali[besut | besut sumber]

Pengalaman Kerja[besut | besut sumber]

Pengalaman kerja Suryadharma:[3]

  • Ketua DPP Parté Persatuan Pembangunan (PPP)
  • Bendahara Fraksi PPP MPR RI 2004-2009
  • Ketua Komisi V DPR RI 2001-2004
  • Wiwit taun 1985-1999 nyambut damel ing PT Hero Supermarket, Tbk, ingkang pungkasan dados Deputi Direktur PT Hero Supermarket, Tbk

Pengalaman organisasi[besut | besut sumber]

Pengalaman organisasinipun:[3]

  • Aktivis Perobahan Mahasiswa Islam Indonésia (PMII)
  • Pengurus organisasi ritel Indonésia

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e Pemimpin Islamis kebangsaan(dipunundhuh tanggal 21 Juni 2011)
  2. Suryadharma Ali Ketua Umum DPP PPP 2007-2012(dipunundhuh tanggal 21 Juni 2011)
  3. a b Suryadharma Ali(dipunundhuh tanggal 21 Juni 2011)

Cithakan:Kabinet Indonésia Bersatu