Suryadharma Ali

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Suryadharma Ali
Suryadharma Ali.jpg
Mentri Agama Rèpublik Indonésia 21
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
22 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Muhammad Maftuh Basyuni
Mentri Nagara Koperasi lan Usaha Kecil Menengah Républik Indonésia 9
Lungguh
21 Oktober 2004 – 1 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Alimarwan Hanan
Kagantèni Mari Elka Pangestu
(ad-interim)
Rerincèn priangga
Lair (1956-09-19) 19 Sèptèmber 1956 (umur 60)
 Indonésia Jakarta, Indonésia
Bangsa Indonésia
Agama Islam

Drs. Suryadharma Ali MSi. (lair ing Jakarta, 19 Sèptèmber 1956; umur 60 taun) inggih punika Mentri Agama Indonésia wiwit 22 Oktober 2009.[1] Saderengipun dados mentri agama, panjenenganipun nate kadhapuk dados Mentri Nagara Koperasi lan Usaha Kecil Menengah wonten ing Kabinet Indonésia Bersatu.[1] Panjenenganipun lulusan saking Institut Agama Islam Negeri Syarief Hidayatullah, Jakarta, taun 1984.[1] Wonten ing taun 1985, Suryadharma Ali ngayahi karieripun ing PT. Hero Supermarket, ngantos dumugi taun 1999, panjenenganipun dados Deputi Direktur perusahaan ritel kasebat. Sanesipun punika, Suryadharma ali ugi aktif ing organisasi ritel ing Indonésia.[1] Suryadharma Ali kagungan garwa ingkang asmanipun Dra. Hajjah Wardhatul Asriah, lan kagungan putra cacah sekawan ingkang asmanipun inggih punika, (1) Kartika Yudistira, (2) Serlita Nabila, (3) Abdurrahman Sagara Prakasa, lan (4) Nadia Jesica Nurul Wardani.[1] Suryadharma Ali kapilih dados Ketua Umum Dewan Pimpinan Pusat DPP PPP periode 2007-2012 wonten ing Muktamar VI Parté Persatuan Pembangunan, Sabtu 3 Februari 2007 ing Jakarta.[2]

Karieripun Suryadharma Ali[besut | besut sumber]

Pengalaman Kerja[besut | besut sumber]

Pengalaman kerja Suryadharma:[3]

  • Ketua DPP Parté Persatuan Pembangunan (PPP)
  • Bendahara Fraksi PPP MPR RI 2004-2009
  • Ketua Komisi V DPR RI 2001-2004
  • Wiwit taun 1985-1999 nyambut damel ing PT Hero Supermarket, Tbk, ingkang pungkasan dados Deputi Direktur PT Hero Supermarket, Tbk

Pengalaman organisasi[besut | besut sumber]

Pengalaman organisasinipun:[3]

  • Aktivis Perobahan Mahasiswa Islam Indonésia (PMII)
  • Pengurus organisasi ritel Indonésia

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e (id)Pemimpin Islamis kebangsaan(dipunundhuh tanggal 21 Juni 2011)
  2. ^ (id)Suryadharma Ali Ketua Umum DPP PPP 2007-2012(dipunundhuh tanggal 21 Juni 2011)
  3. ^ a b (id)Suryadharma Ali(dipunundhuh tanggal 21 Juni 2011)

Cithakan:Kabinet Indonésia Bersatu II Cithakan:Kabinet Indonésia Bersatu


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Suryadharma_Ali&oldid=1082247"