Muhammad Maftuh Basyuni

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Muhammad Maftuh Basyuni
Kabinet maftuh b.jpg
Mantri Agama Republik Indonesia 20
Linggih
21 Oktober 2004 – 22 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungé Said Agil Husin Al Munawar
Kang sawisé Suryadharma Ali
Rerincèn dhiri
Lair

(1939-11-04) Novèmber 4, 1939 (umur 79)
Cithakan:Country data Hindia Nèderlan [[Kabupatèn

Rembang|Rembang]], Jawa Tengah, Hindia Nèderlan
Bangsa Indonésia
Agama Islam

Muhammad Maftuh Basyuni, SH. (lair ing Rembang, Jawa Tengah, 4 Novèmber 1939; umur 79 taun) inggih punika Mantri Agami Républik Indonésia nalika Kabinét Indonésia Bersatu wonten ing wekdal pamaréntahanipun Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono.[1][2] Basyuni lulus pendidikan sarjana ing Universitas Islam Madinah, Arab Saudi nalika taun 1968.[1]

Wekdal taun 1976 ngantos 1979, Basyuni njabat minangka Sekretaris Pribadi Duta Ageng Indonésia ing Jeddah.[1] Sasanèsipun punika, panjenenganipun ugi dados kepala rumah tangga kaprésidhènan Soeharto, panjenenganipun ugi naté njabat dados sekretaris nagara nalika pamaréntahanipun Présidhèn Abdurrahman Wahid.[1] Wiwit taun 2002, panjenenganipun njabat dados Duta Ageng Indonésia kanggé Karajan Arab Saudi lan Kasultanan Oman.[1] Nalika taun 2004, panjenenganipun kapilih dados Ketua Dhelegasi Indonésia ing adicara Pepanggihan Mantri Organisasi Konferénsi Islam (OKI).[1]

Basyuni ingkang naté njabat dados sekretaris nagara nalika Présidhen Abdurrahman Wahid punika ngakeni badhé siyap sumadya dipunparingi tugas menapa kémawon kalebet dados mantri agami.[1] Panjenenganipun sanjang, nalika pepanggihan kaliyan Présidhèn SBY, kathah ngendikaken babagan panyaénan panyelenggaraan ngibadah haji.[1] Alumni saking Pondhok Pesantrén Gontor ingkang kariéripun ing Departemen Manca Negari (luar nagari) punika, ngakéni minangka dados tiyang ingkang naté tugas dados duta ageng ing Arab Saudi,[2] kathah sakedhik panjenenganipun pirsa babagan panyelenggaraan haji.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i Maftuh Basyuni dipunundhuh tanggal 26 September 2011)
  2. a b Menteri Agama Muhammad Maftuh Basyuni, SH Ingin Jadikan Depag Contoh bagi Departemen Lain dipunundhuh tanggal 26 Sepember 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]