Freddy Numberi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Laksamana Madya (Purn) Freddy Numberi
Freddy numberi.jpg
Gubernur Irian Jaya 11
Lungguh
1998 – 2001
Présidhèn B.J. Habibie
Abdurrahman Wahid
Kadhisiki Jacob Pattipi
Kagantèni J.P. Solossa
Mentri Perhubungan Républik Indonésia 29
Lungguh
22 Oktober 2009 – 2014
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Jusman Syafii Djamal
Mentri Kelautan lan Perikanan Républik Indonésia 3
Lungguh
21 Oktober 2004 – 22 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Rokhmin Dahuri
Kagantèni Fadel Muhammad
Menteri Nagara Pendayagunaan Aparatur Nagara lan Reformasi Birokrasi Républik Indonésia 9
Lungguh
29 Oktober 1999 – 29 Agustus 2000
Présidhèn Abdurrahman Wahid
Kadhisiki Hartarto Sastrosunarto
Kagantèni Ryaas Rasyid
Rerincèn priangga
Lair (1947-10-15) 15 Oktober 1947 (umur 69)
Indonésia Yapen Waropen, Papua, Indonésia
Bangsa Indonésia Indonésia
Agama Katolik

Laksamana Madya (Purn.) Freddy Numberi (lair ing Yapen Waropen, Papua, 15 Oktober 1947; umur 69 taun).[1] Freddy Numberi iku mantan tokoh militer lan salah sijiné politikus Indonésia kang njabat dadi Menteri Perhubungan wiwit taun 22 Oktober 2009.[1] Sadurungé, Freddy Numberi njabat dadi Menteri Kelautan dan Perikanan nalika taun (2004–2009).[1] Freddy njabat dadi Gubernur Papua nalika taun1998 sawisé pensiun saka TNI-AL.[1] Ing Kabinet Persatuan Nasional (1999-2001), Freddy dadi Menteri Nagara Pendayagunaan Aparatur Nagara.[1] Nalika ing pamarentahane Megawati Soekarnoputri, Freddy Numberi dipilih dadi Duta Besar Indonésia kanggo Italia lan Malta.[2] Freddy banjur dilantik dadi mentri Kelautan lan Perikanan nalika taun 2004.[1] Freddy ngrampungaké Pendidikan dasar nganti menengah ing propinsi paling wetan Indonésia ya iku Irian Jaya.[1] Sawisé lulus SMA taun 1967 ing Jayapura, Freddy banjur nutugaké sekolah ing Akabri nalika taun 1968.[1] Freddy banjur mlebu pendhidhikan khusus AAL ing Surabaya nalika taun 1969 lan lulus sasi Desember 1971.[1] Freddy iku bojoné Anna Antoinette.[1] Freddy dipercaya dadi Komandan KRI Sembilan ing kawasan timur Indonésia, Komandan Satuan Tugas Proyek Pengadaan Kapal Parchim, Frosch, lan Kondor periode 1995-1996.[1] Pangkat kang paling dhuwur ing Angkatan Laut (TNI AL) ya iku Komandan Pangkalan Utama TNI AL V Irian Jaya - Maluku sadurungé kepilih dadi Gubernur Irian Jaya nalika April 1998.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l (id)kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 20 Agustus 2011)
  2. ^ (id)hot.detik.com(dipunundhuh tanggal 20 Agustus 2011)

Cithakan:Kabinet Indonésia Bersatu II


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Freddy_Numberi&oldid=1099399"