Freddy Numberi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Laksamana Madya (Purn) Freddy Numberi
Freddy numberi.jpg
11 Gubernur Irian Jaya
Linggih
1998 – 2001
Présidhèn B.J. Habibie
Abdurrahman Wahid
Kang ndhisiki Jacob Pattipi
Kang nggantèni J.P. Solossa
29 Mantri Perhubungan Républik Indonésia
Linggih
22 Oktober 2009 – 19 Oktober 2011
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kang ndhisiki Jusman Syafii Djamal
Kang nggantèni E. E. Mangindaan
3 Mantri Kelautan lan Perikanan Républik Indonésia
Linggih
21 Oktober 2004 – 22 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kang ndhisiki Rokhmin Dahuri
Kang nggantèni Fadel Muhammad
9 Mantri Nagara Pendayagunaan Aparatur Nagara lan Reformasi Birokrasi Républik Indonésia
Linggih
29 Oktober 1999 – 29 Agustus 2000
Présidhèn Abdurrahman Wahid
Kang ndhisiki Hartarto Sastrosunarto
Kang nggantèni Ryaas Rasyid
Rerincèn dhiri
Lair (1947-10-15) Oktober 15, 1947 (umur 71)
Indonésia Yapen Waropen, Papua, Indonésia
Bangsa Indonésia Indonésia
Agama Katolik

Laksamana Madya (Purn.) Freddy Numberi (lair ing Yapen Waropen, Papua, 15 Oktober 1947; umur 71 taun).[1] Freddy Numberi iku mantan tokoh militèr lan salah sijiné pulitikus Indonésia kang njabat dadi Mantri Perhubungan wiwit taun 22 Oktober 2009.[1] Sadurungé, Freddy Numberi njabat dadi Mantri Kelautan dan Perikanan nalika taun (2004–2009).[1] Freddy njabat dadi Gubernur Papua nalika taun1998 sawisé pensiun saka TNI-AL.[1] Ing Kabinet Persatuan Nasional (1999-2001), Freddy dadi Mantri Nagara Pendayagunaan Aparatur Nagara.[1] Nalika ing pamarentahane Megawati Soekarnoputri, Freddy Numberi dipilih dadi Duta Besar Indonésia kanggo Italia lan Malta.[2] Freddy banjur dilantik dadi mantri Kelautan lan Perikanan nalika taun 2004.[1] Freddy ngrampungaké Pendidikan dhasar nganti menengah ing provinsi paling wétan Indonésia ya iku Irian Jaya.[1] Sawisé lulus SMA taun 1967 ing Jayapura, Freddy banjur nutugaké sekolah ing Akabri nalika taun 1968.[1] Freddy banjur mlebu pendhidhikan mirunggan AAL ing Surabaya nalika taun 1969 lan lulus sasi Dhésèmber 1971.[1] Freddy iku bojoné Anna Antoinette.[1] Freddy dipercaya dadi Komandan KRI Sembilan ing kawasan timur Indonésia, Komandan Ékan Tugas Proyek Pengadaan Kapal Parchim, Frosch, lan Kondor periode 1995-1996.[1] Pangkat kang paling dhuwur ing Angkatan Laut (TNI AL) ya iku Komandan Pangkalan Utama TNI AL V Irian Jaya-Maluku sadurungé kepilih dadi Gubernur Irian Jaya nalika April 1998.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 20 Agustus 2011)
  2. hot.detik.com(dipunundhuh tanggal 20 Agustus 2011)