Freddy Numberi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Laksamana Madya (Purn) Freddy Numberi
Freddy Numberi

Mangsa Kalenggahan
1998 – 2001
Pangageng sadurungé Jacob Pattipi
Pengganti J.P. Solossa

Mangsa Kalenggahan
22 Oktober 2009 – 2014
Pangageng sadurungé Jusman Syafii Djamal

Mangsa Kalenggahan
21 Oktober 2004 – 22 Oktober 2009
Pangageng sadurungé Rokhmin Dahuri
Pengganti Fadel Muhammad

Mangsa Kalenggahan
29 Oktober 1999 – 29 Agustus 2000
Pangageng sadurungé Hartarto Sastrosunarto
Pengganti Ryaas Rasyid

Lair 15 Oktober 1947 (umur 68)
Flag of Indonésia Yapen Waropen, Papua, Indonésia
Kabangsan Flag of Indonésia Indonésia
Agama Katolik

Laksamana Madya (Purn.) Freddy Numberi (dipunlairaken ing Yapen Waropen, Papua, 15 Oktober 1947; umur 68 taun).[1] Freddy Numberi iku mantan tokoh militer lan salah sijiné politikus Indonésia kang njabat dadi Menteri Perhubungan wiwit taun 22 Oktober 2009.[1] Sadurungé, Freddy Numberi njabat dadi Menteri Kelautan dan Perikanan nalika taun (2004–2009).[1] Freddy njabat dadi Gubernur Papua nalika taun1998 sawisé pensiun saka TNI-AL.[1] Ing Kabinet Persatuan Nasional (1999-2001), Freddy dadi Menteri Nagara Pendayagunaan Aparatur Nagara.[1] Nalika ing pamarentahane Megawati Soekarnoputri, Freddy Numberi dipilih dadi Duta Besar Indonésia kanggo Italia lan Malta.[2] Freddy banjur dilantik dadi mentri Kelautan lan Perikanan nalika taun 2004.[1] Freddy ngrampungaké Pendidikan dasar nganti menengah ing propinsi paling wetan Indonésia ya iku Irian Jaya.[1] Sawisé lulus SMA taun 1967 ing Jayapura, Freddy banjur nutugaké sekolah ing Akabri nalika taun 1968.[1] Freddy banjur mlebu pendhidhikan khusus AAL ing Surabaya nalika taun 1969 lan lulus sasi Desember 1971.[1] Freddy iku bojoné Anna Antoinette.[1] Freddy dipercaya dadi Komandan KRI Sembilan ing kawasan timur Indonésia, Komandan Satuan Tugas Proyek Pengadaan Kapal Parchim, Frosch, lan Kondor periode 1995-1996.[1] Pangkat kang paling dhuwur ing Angkatan Laut (TNI AL) ya iku Komandan Pangkalan Utama TNI AL V Irian Jaya - Maluku sadurungé kepilih dadi Gubernur Irian Jaya nalika April 1998.[1]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l (id)kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 20 Agustus 2011)
  2. ^ (id)hot.detik.com(dipunundhuh tanggal 20 Agustus 2011)

Cithakan:Kabinet Indonésia Bersatu II


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Freddy_Numberi&oldid=1053190"