Freddy Numberi

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Laksamana Madya (Purn) Freddy Numberi
Freddy numberi.jpg
11 Gubernur Irian Jaya
Lungguh
1998 – 2001
Présidhèn B.J. Habibie
Abdurrahman Wahid
Kadhisiki Jacob Pattipi
Kagantèni J.P. Solossa
29 Mentri Perhubungan Républik Indonésia
Lungguh
22 Oktober 2009 – 2014
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Jusman Syafii Djamal
3 Mentri Kelautan lan Perikanan Républik Indonésia
Lungguh
21 Oktober 2004 – 22 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Rokhmin Dahuri
Kagantèni Fadel Muhammad
9 Menteri Nagara Pendayagunaan Aparatur Nagara lan Reformasi Birokrasi Républik Indonésia
Lungguh
29 Oktober 1999 – 29 Agustus 2000
Présidhèn Abdurrahman Wahid
Kadhisiki Hartarto Sastrosunarto
Kagantèni Ryaas Rasyid
Rerincèn priangga
Lair 15 Oktober 1947 (umur 68)
Flag of Indonésia Yapen Waropen, Papua, Indonésia
Bangsa Flag of Indonésia Indonésia
Agama Katolik

Laksamana Madya (Purn.) Freddy Numberi (lair ing Yapen Waropen, Papua, 15 Oktober 1947; umur 68 taun).[1] Freddy Numberi iku mantan tokoh militer lan salah sijiné politikus Indonésia kang njabat dadi Menteri Perhubungan wiwit taun 22 Oktober 2009.[1] Sadurungé, Freddy Numberi njabat dadi Menteri Kelautan dan Perikanan nalika taun (2004–2009).[1] Freddy njabat dadi Gubernur Papua nalika taun1998 sawisé pensiun saka TNI-AL.[1] Ing Kabinet Persatuan Nasional (1999-2001), Freddy dadi Menteri Nagara Pendayagunaan Aparatur Nagara.[1] Nalika ing pamarentahane Megawati Soekarnoputri, Freddy Numberi dipilih dadi Duta Besar Indonésia kanggo Italia lan Malta.[2] Freddy banjur dilantik dadi mentri Kelautan lan Perikanan nalika taun 2004.[1] Freddy ngrampungaké Pendidikan dasar nganti menengah ing propinsi paling wetan Indonésia ya iku Irian Jaya.[1] Sawisé lulus SMA taun 1967 ing Jayapura, Freddy banjur nutugaké sekolah ing Akabri nalika taun 1968.[1] Freddy banjur mlebu pendhidhikan khusus AAL ing Surabaya nalika taun 1969 lan lulus sasi Desember 1971.[1] Freddy iku bojoné Anna Antoinette.[1] Freddy dipercaya dadi Komandan KRI Sembilan ing kawasan timur Indonésia, Komandan Satuan Tugas Proyek Pengadaan Kapal Parchim, Frosch, lan Kondor periode 1995-1996.[1] Pangkat kang paling dhuwur ing Angkatan Laut (TNI AL) ya iku Komandan Pangkalan Utama TNI AL V Irian Jaya - Maluku sadurungé kepilih dadi Gubernur Irian Jaya nalika April 1998.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l (id)kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 20 Agustus 2011)
  2. ^ (id)hot.detik.com(dipunundhuh tanggal 20 Agustus 2011)

Cithakan:Kabinet Indonésia Bersatu II


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Freddy_Numberi&oldid=1053190"