Jusman Syafii Djamal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jusman Syafii Djamal
Jusman Syafii Djamal.jpg
Mantri Perhubungan Républik Indonésia 28
Linggih
9 Mèi 2007 – 22 Oktober 2009
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungéHatta Rajasa
Kang sawiséFreddy Numberi
Rerincèn dhiri
Lair (1954-07-28) Juli 28, 1954 (umur 65)
Indonésia Langsa, Aceèh Timur, Acèh, Indonésia
BangsaIndonéésia

Jusman Syafii Djamal (miyos ing Langsa, Acèh Wétan, 28 juli 1954) inggih punika tilas Mantri Perhubungan,[1] ingkang njabat nalika tanggal 9 Mèi 2007 minangka gantosipun mantri perhubungan ingkang sadèrèngipun dipunjabat déning Hatta Rajasa wonten ing Kabinét Indonésia Bersatu.[2] Sasampunipun lulus Teknik Mesin Jurusan Panerbangan Institut Teknologi Bandung taun 1982, Jusman nyambut damel ing IPTN (sapunika PT. Dirgantara Indonésia) minangka "Junior Aerodynamist" ing babagan komputasional kanggé ngétang dhistribusi gaya Aerodynamika motor miber jinis CN-235. Jusman lajeng dipuangkat minangka insinyur Aerodinamika.[2] Salajengipun ing taun 1989-1995, Jusman dados Project Engineer motor miber jinis N-250.[2]

Sasampunipun 13 taun dados insinyur kanthi spésialisasi aerodinamika lan parencanaan motor miber, Jusman njabat dados Kepala Divisi Aircraft Technology (1994-1996), Direktur Sistem Senjata, Sistem Hankam, lan Helikopter (1996-1998).[2] Ing wulan september 2000, Jusman dipunangkat dados Dhirektur Utama Dirgantara Indonésia ngantos taun 2002. Panjenenganipun ugi dados anggota Komite Nasional keselamatan Transportasi saking wulan Januari ngatos April 2007.[2]

Jusman boten naté nginten badhé dipunangkat dados Mantri perhubungan Kabinet Indonésia Bersatu nggantosaken Hatta Rajasa. Nanging lelabuhanipun minangka anggota Tim Nasional Evaluasi Kecelakaan lan Keselamatan Transportasi (DKTT) ndadosaken Jusman dipunangkat malih dados Mantri Perhubungan ing reshuffle kabinét, 7 Mèi 2007.[2] Panjenenganipun gadhah janji badhé mrioritasaken kaslametan jasa transportasi umum, mliginipun transportasi massal kados sepur.[2]

Kariér[besut | besut sumber]

  • Junior Aerodynamist babagan Komputasional, 1982,[2]
  • Engineer Aerodinamika (Pangembang Konfigurasi Motor Miber),[2]
  • Project Enginer N 250, 1989-1995,[2]
  • Kepala Divisi Aircraft Technology, 1994-1996,[2]
  • Direktur Sistem Senjata, Sistem Hankam, & Helikopter, 1996-1998,[2]
  • Direktur Utama PT. Dirgantara Indonésia, 2000-2002,[2]
  • Anggota Komite Nasional Keselamatan Transportasi, Januari-April 2007,[2]
  • Mantri Perhubungan Kabinet Indonésia Bersatu, 2007-2009.[2]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Jusman Syafii Djamal

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Jusman Syafii Djamal Gusur Tanri Abeng dipunundhuh tanggal 24 September 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o Jusman Syafii Djamal dipunundhuh tanggal 24 September 2011)