Kutha Langsa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Langsa)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
{{{jeneng}}}
Lambang Kutha Langsa
Lambang Kutha Langsa
Moto: Mensejahterakan Masarakat


Peta lokasi Kutha Langsa
Peta lokasi Kutha Langsa di Acèh
Koordinat: 4°27′1.56″N 97°56′10.97″E / 4.4504333°N 97.9363806°E / 4.4504333; 97.9363806
Propinsi Acèh
Tanggal peresmian 21 Juni 2001
Pamaréntahan
 - Walikutha Drs.Zoelkifli Zainon, MM
 - APBD -
Luas 262,41 km²
Gunggung cacah jiwa
 - Total 147.251 [1]
 - Kepadatan 562
Démografi
 - Kode area telepon 0641
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web http://www.langsakutha.go.id/

Koordinat: 4°28′N 97°58′E / 4.467°N 97.967°E / 4.467; 97.967

Kutha Langsa iku salah siji kutha ing Acèh, Indonésia. Kutha Langsa dumunung kurang luwih 400 km saka kutha Banda Acèh. Kutha Langsa sadurungé duwé status Kutha Administratif miturut Peraturan Pamaréntah Nomor 64 Tahun 1991 ngenani Pembentukan Kota Administratif Langsa. Kutha Administratif Langsa diangkat statusé dadi Kutha Langsa adhedhsar Undang-Undang Nomor 3 tanggal 21 Juni 2001. Ambal warsa Kutha Langsa dikukuhaké tanggal 17 Oktober 2001.

Kutha Langsa misuwur minangka kutha pendhidhikan, kutha dedagangan, kutha kulinèr/panganan, lan kutha wisata.

Anaa sawatara perguruan tinggi misuwur ing kutha iki, antarané; Universitas Samudra Langsa, STAIN Zawiyah Cot Kala, Kampus LP3I lan sawatara akademi wiwit saka babagan kebidanan lan keperawatan kaya déné Akademi Kebidanan Harapan Ibu, Akademi Kebidanan Bustanul Ulum, Akademi Keperawatan Yayasan Cut Nyak Dhien, Akademi Keperawatan UMMI, Akademi Keperawatan Depkes (Departemen Keséhatan), lan sapanunggalané.

Pratélan Kacamatan[besut | besut sumber]

  1. Langsa Kulon (14 désa/kalurahan)
  2. Langsa Kutha (13 désa/kalurahan)
  3. Langsa Barat (17 désa/kalurahan)
  4. Langsa Lama (?)
  5. Langsa Baroh (?)
  6. Langsa Wétan (25 désa/kalurahan)

Wates wewengkon[besut | besut sumber]

ing sisih lor karo: Selat Malaka
ing sisih kidul karo: Kacamatan Birem Bayeun, Kabupatèn Acèh Wétan
ing sisih kulon karo: Kacamatan Birem Bayeun, Kabupatèn Acèh Wétan
ing sisih wétan karo: Kacamatan Manyak Payed, Kabupatèn Acèh Tamiang

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Acèh
Lambang Provinsi Nanggröe Aceh Darussalam

Kabupatèn: Acèh Kulon | Acèh Kidul-Kulon | Acèh Besar | Acèh Jaya | Acèh Kidul | Acèh Singkil | Acèh Tamiang | Acèh Tengah | Acèh Kidul-wétan | Acèh Wétan | Acèh Lor | Bener Meriah | Bireuen | Gayo Lues | Nagan Raya | Pidie | Pidie Jaya | Simeulue

Kutha: Banda Acèh | Langsa | Lhokseumawe | Sabang | Subulussalam

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia