Kabupatèn Pidie Jaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
{{{jeneng}}}
Kabupatèn Pidie Jaya
Lambang Kabupatèn Pidie Jaya
Moto: Peugah lagë buet, peubeut lagë na


300px
Peta lokasi Kabupatèn Pidie Jaya di Acèh
Koordinat: -
Propinsi Acèh
Tanggal peresmian 2 Januari 2007
Pamaréntahan
 - DAU -
Luas 1.073,6 km²
Gunggung cacah jiwa
 - Total 139.779 [1]
 - Kepadatan 131
Démografi
 - Kode area telepon -
Pembagian administratif
 - Kecamatan 8
Simbol khas daerah
Situs web http://www.pidiejayakab.go.id/

Koordinat: 5°7′N 96°12′E / 5.117°N 96.200°E / 5.117; 96.200

Kabupatèn Pidie Jaya iku kabupatèn ing Acèh, Indonésia. Kutha krajané ya iku Meureudu. Kabupatè iki diwangun miturut Undhang-Undhang Nomer 7 Taun 2007 tanggal 2 Januari 2007.

Kabupatèn Pidie Jaya minangka 1 saka 16 usulan pamekaran kabupatèn/kutha sing disetujoni déning Dewan Perwakilan Rakyat ing tanggal 8 Dhésèmber 2006.

Jeneng-jeneng kabupatèn/kutha mau ya iku:

Wates Wewengkon[besut | besut sumber]

ing sisih lor karo: Selat Malaka
ing sisih kidul karo: Kacamatan Tangse, Geumpang lan Mane, Kabupatèn Pidie
ing sisih kulon karo: Kacamatan Glumpang Tiga, Glumpang Baro,

lan Kacamatan Kembang Tanjong, Kabupatèn Pidie

ing sisih wétan karo: Kacamatan Samalanga, Kabupatèn Bireuen

Wewengkon Administratif[besut | besut sumber]

Kacamatan:

Kacamatan Kutha krajan Jembar Darat (Km2) Jembar Laut 4 Mil (Km2) Jembar Total (Km2) Persentase (%) Mukim Gampoeng
Bandar Dua Ulee Glee 176,26 - 176,26 14,99 5 45
Bandar Baru Leung Putu 223,64 57,60 281,24 24,19 8 43
Jangka Buya Jangka Buya 7,88 21,76 29,64 2,55 2 18
Meurah Dua Meurah Dua 276,20 16,00 292,20 25,13 3 19
Meureudu Meureudu 139,14 17,60 156,74 13,48 7 30
Pasisir Raja Pasisir Raja 13,80 26,24 40,04 3,44 2 10
Trienggadeng Trienggadeng 76,19 51,81 128,00 11,01 5 27
Ulim Ulim 40,89 19,84 60,73 5,22 5 30

Réferènsi[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Acèh
Lambang Provinsi Nanggröe Aceh Darussalam

Kabupatèn: Acèh Kulon | Acèh Kidul-Kulon | Acèh Besar | Acèh Jaya | Acèh Kidul | Acèh Singkil | Acèh Tamiang | Acèh Tengah | Acèh Kidul-wétan | Acèh Wétan | Acèh Lor | Bener Meriah | Bireuen | Gayo Lues | Nagan Raya | Pidie | Pidie Jaya | Simeulue

Kutha: Banda Acèh | Langsa | Lhokseumawe | Sabang | Subulussalam

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia