Kabupatèn Nagan Raya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Nagan Raya
Lambang Kabupatèn Nagan Raya

Lambang Kabupatèn Nagan Raya
Peta lokasi Kabupatèn Nagan Raya

Peta lokasi Kabupatèn Nagan Raya
Koordinat : -
Motto: -
Provinsi Acèh
Kutha krajan Suka Makmue
Jembar 3.928 km²
Pedunung  
 · Cacahé 144.944 [1]
 · Kapadhetan 37 jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan 5
 · Désa/kelurahan 213
Dhasar hukum UU No.4 Tahun 2002
Tanggal 10 April 2002
Dina dadi {{{hari jadi}}}
Bupati Drs. T. Zulkarnaini
Kodhe area telepon 0655
APBD {{{apbd}}}
DAU -
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: -

Koordinat: 4°10′N, 96°30′E

Kabupatèn Nagan Raya iku sawijining kabupatèn ing Provinsi Acèh, Indonésia. Kutha krajané Suka Makmue, sing dunungé watara 287 km utawa 8 jam lelunga saka Banda Acèh. Kabupatèn iki madeg miturut UU Nomor 4 Taun 2002, tanggal 2 Juli 2002 minangka asil pamekaran Kabupaten Acèh Kulon.

Wates wewengkon[besut | besut sumber]

ing sisih lor karo: Kabupatèn Acèh Tengah lan Kabupatèn Aceh Kulon
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Aceh Barat Daya lan Samudra Indonésia
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Acèh Kulon
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Gayo Lues sarta Kabupatèn Aceh Barat Daya

Kecamatan[besut | besut sumber]

  1. Kecamatan Beutong
  2. Kecamatan Darul Makmur
  3. Kecamatan Kuala
  4. Kecamatan Seunagan
  5. Kecamatan Seunagan Timur
  6. Kecamatan Tadu Raya
  7. Kecamatan Kuala Pesisir
  8. Kecamatan Suka Makmue

Referensi[besut | besut sumber]

Sumber[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Acèh
Lambang Provinsi Nanggröe Aceh Darussalam

Kabupatèn: Acèh Kulon | Acèh Kidul-Kulon | Acèh Besar | Acèh Jaya | Acèh Kidul | Acèh Singkil | Acèh Tamiang | Acèh Tengah | Acèh Kidul-wétan | Acèh Wétan | Acèh Lor | Bener Meriah | Bireuen | Gayo Lues | Nagan Raya | Pidie | Pidie Jaya | Simeulue

Kutha: Banda Acèh | Langsa | Lhokseumawe | Sabang | Subulussalam

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia