Kabupatèn Acèh Singkil

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Acèh Singkil
Lambang Kabupatèn Acèh Singkil

Lambang Kabupatèn Acèh Singkil
Peta lokasi Kabupatèn Acèh Singkil

Peta lokasi Kabupatèn Acèh Singkil
Koordinat :
Motto:
Provinsi Acèh
Kutha krajan Singkil
Jembar 3.578 km²
Pedunung  
 · Cacahé 94.800 [1]
 · Kapadhetan 27 jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan {{{kecamatan}}}
 · Désa/kelurahan {{{kelurahan}}}
Dhasar hukum UURI Nomor 14 Tahun 1999
Tanggal 20 April 1999
Dina dadi {{{hari jadi}}}
{{{kepala daerah}}} {{{nama kepala daerah}}}
Kodhe area telepon 0658
APBD {{{apbd}}}
DAU
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: http://www.acehsingkilkab.go.id/

Koordinat: 2°20′N, 97°50′E

COLLECTIE TROPENMUSEUM Dorpsgezicht met militairen Boven Singkil Atjeh TMnr 60039116.jpg

Kabupatèn Acèh Singkil iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Acèh, Indonésia. Kabupatèn Acèh Singkil minangka pamekaran saka Kabupatèn Acèh Kidul lan sebagéyan wewengkoné dumunung ana ing kawasan Taman Nasional Gunung Leuser. Kabupatèn iki kapengkar dumadi saka loro wewengkon, ya iku dharatan lan kapuloan. Kapuloan sing dadi bagéyan saka Kabupatèn Acèh Singkil ya iku Kapuloan Banyak. Kutha krajan Kabupatèn Acèh Singkil dumunung ing Singkil.

Singkil dumunung ing jalur kulon Sumatra sing ngubungaké Banda Acèh, Medan lan Sibolga. Nanging, jaluré luwih arupa gunung-gunung lan perlu akèh sing didandani supaya wewengkon iki ora kepencil.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Bupati[besut | besut sumber]

Bupati Makmur Syahputra lan Wakil Bupati Khazali Bahar dilantik déning Gubernur Acèh Irwandi Yusuf tanggal 26 Maret 2007.

Kecamatan[besut | besut sumber]

  1. Danau Paris
  2. Gunung Meriah
  3. Kota Baharu
  4. Kuala Baru
  5. Pulau Banyak
  6. Simpang Kanan
  7. Singkil
  8. Singkil Utara
  9. Singkohor
  10. Suro Baru

Referensi[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Acèh
Lambang Provinsi Nanggröe Aceh Darussalam

Kabupatèn: Acèh Kulon | Acèh Kidul-Kulon | Acèh Besar | Acèh Jaya | Acèh Kidul | Acèh Singkil | Acèh Tamiang | Acèh Tengah | Acèh Kidul-wétan | Acèh Wétan | Acèh Lor | Bener Meriah | Bireuen | Gayo Lues | Nagan Raya | Pidie | Pidie Jaya | Simeulue

Kutha: Banda Acèh | Langsa | Lhokseumawe | Sabang | Subulussalam

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia