Kabupatèn Acèh Singkil

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Acèh Singkil
Lambang Kabupatèn Acèh Singkil
Lambang Kabupatèn Acèh Singkil


Peta lokasi Kabupatèn Acèh Singkil
Peta lokasi Kabupatèn Acèh Singkil di Acèh
Koordinat:
Propinsi Acèh
Tanggal peresmian 20 April 1999
Pamaréntahan
Luas 3.578 km²
Gunggung cacah jiwa
 - Total 94.800 [1]
 - Kepadatan 27
Démografi
 - Kode area telepon 0658
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web http://www.acehsingkilkab.go.id/

Koordinat: 2°20′N 97°50′E / 2.333°N 97.833°E / 2.333; 97.833

COLLECTIE TROPENMUSEUM Dorpsgezicht met militairen Boven Singkil Atjeh TMnr 60039116.jpg

Kabupatèn Acèh Singkil iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Acèh, Indonésia. Kabupatèn Acèh Singkil minangka pamekaran saka Kabupatèn Acèh Kidul lan sapérangan wewengkoné dumunung ana ing kawasan Taman Nasional Gunung Leuser. Kabupatèn iki dumadi dumadi saka loro wewengkon, ya iku dharatan lan kapuloan. Kapuloan sing dadi péranganing Kabupatèn Acèh Singkil ya iku Kapuloan Banyak. Kutha krajan Kabupatèn Acèh Singkil dumunung ing Singkil.

Singkil dumunung ing jalur kulon Sumatra sing ngubungaké Banda Acèh, Medan lan Sibolga. Nanging, jaluré luwih arupa gunung-gunung lan perlu akèh sing didandani supaya wewengkon iki ora kepencil.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Bupati[besut | besut sumber]

Bupati Makmur Syahputra lan Wakil Bupati Khazali Bahar dilantik déning Gubernur Acèh Irwandi Yusuf tanggal 26 Maret 2007.

Kacamatan[besut | besut sumber]

  1. Tlaga Paris
  2. Gunung Meriah
  3. Kota Baharu
  4. Kuala Baru
  5. Pulau Banyak
  6. Simpang Kanan
  7. Singkil
  8. Singkil Utara
  9. Singkohor
  10. Suro Baru

Réferènsi[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Acèh
Lambang Provinsi Nanggröe Aceh Darussalam

Kabupatèn: Acèh Kulon | Acèh Kidul-Kulon | Acèh Besar | Acèh Jaya | Acèh Kidul | Acèh Singkil | Acèh Tamiang | Acèh Tengah | Acèh Kidul-wétan | Acèh Wétan | Acèh Lor | Bener Meriah | Bireuen | Gayo Lues | Nagan Raya | Pidie | Pidie Jaya | Simeulue

Kutha: Banda Acèh | Langsa | Lhokseumawe | Sabang | Subulussalam

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia