Irwandi Yusuf

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Irwandi Yusuf
Irwandi Yusuf

Sedang Menjabat
Mulai menjabat 
8 Februari 2007
Wakil Muhammad Nazar
Pendahulu Mustafa Abubakar (Pejabat Sementara)

Lahir 2 Agustus 1960
Partai politik Independen
Profesi Dosen
Agama Islam

Irwandi Yusuf utawi jangkepipun drh. Irwandi Yusuf, M.Sc. (miyos ing Bireuen, Acèh, 2 Agustus 1960) inggih menika gubernur Provinsi Acèh ing wekdal samenika[1] lan salajengipun kagungan mangsa jabatan ngantos taun 2012.[2] Panjenenganipun lan wakilipun Muhammad Nazar, S. Ag. kapilih kanthi Pilkada ingkang dipunwontenaken nalika tanggal 11 Desember 2006.[2]

Irwandi Yusuf kaliyan wakilipun dipunlantik dados gubernur Acèh nalika tanggal 8 Februari 2007 déning Mentri Dalam Negri Mohammad Ma'ruf, makili Présidhén Susilo Bambang Yudhoyono, ing sangajengipun 67 anggota DPRD lan ewonan undhangan ing Gedung Dewan Perwakilan Rakyat Daerah Nanggroe Acèh Darussalam.[2] Adicara pelantikan kasebat dipunrawuhi déning Mentri Komunikasi lan Informatika Sofyan A. Djalil, anggota DPR Ferry Mursidan Baldan, Ahmad Farhan Hamid, lan Nasir Djamil, sarta Duta Besar Inggris, Kanada, lan Finlandia, Wakil Duta Besar Amerika Serikat lan wakil saking sawetawis lembaga internasional, kados Bank donya lan Uni Eropa.[2][1]

Sasampunipun adicara pelantikan, dipunwontenaken adicara pesta peusijuk utawi tepungtawar ingkang dipunrawuhi déning sawetawis 5.000 tiyang ing Taman Ratu Safiatudin, Kutha Banda Acèh.[2] Adicara menika dipunrawuhi déning tokoh Gerakan Acèh Mardika (GAM) lan Sentral Informasi Referendum Aceh (SIRA) saking manéka warni dhaérah.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (id)Irwandi Yusuf dipunundhuh tanggal 24 Setember 2011)
  2. ^ a b c d e f (id)Irwandi Yusuf Gubernur Aceh 2007-2012 dipunundhuh tanggal 24 September 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Irwandi_Yusuf&oldid=833004"