Irwandi Yusuf

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Irwandi Yusuf
Irwandi Yusuf

Gubernur Aceh ke-21
Sedang Menjabat
Mulai menjabat 
8 Februari 2007
Wakil Gubernur Aceh Muhammad Nazar
Pendahulu Mustafa Abubakar (Pejabat Sementara)

Lahir 2 Agustus 1960
Partai politik Independen
Profesi Dosen
Agama Islam

Irwandi Yusuf utawi jangkepipun drh. Irwandi Yusuf, M.Sc. (miyos ing Bireuen, Acèh, 2 Agustus 1960) inggih punika gubernur Propinsi Acèh ing wekdal sapunika[1] lan salajengipun kagungan mangsa jabatan ngantos taun 2012.[2] Panjenenganipun lan wakilipun Muhammad Nazar, S. Ag. kapilih kanthi Pilkada ingkang dipunwontenaken nalika tanggal 11 Desember 2006.[2]

Irwandi Yusuf kaliyan wakilipun dipunlantik dados gubernur Acèh nalika tanggal 8 Februari 2007 déning Mentri Dalam Negri Mohammad Ma'ruf, makili Présidhén Susilo Bambang Yudhoyono, ing sangajengipun 67 anggota DPRD lan ewonan undhangan ing Gedung Dewan Perwakilan Rakyat Laladan Nanggroe Acèh Darussalam.[2] Adicara pelantikan kasebat dipunrawuhi déning Mentri Komunikasi lan Informatika Sofyan A. Djalil, anggota DPR Ferry Mursidan Baldan, Ahmad Farhan Hamid, lan Nasir Djamil, sarta Duta Besar Inggris, Kanada, lan Finlandia, Wakil Duta Besar Amerika Serikat lan wakil saking sawetawis lembaga internasional, kados Bank donya lan Uni Éropah.[1][2]

Sasampunipun adicara pelantikan, dipunwontenaken adicara pesta peusijuk utawi tepungtawar ingkang dipunrawuhi déning sawetawis 5.000 tiyang ing Taman Ratu Safiatudin, Kutha Banda Acèh.[2] Adicara punika dipunrawuhi déning tokoh Gerakan Acèh Mardika (GAM) lan Sentral Informasi Referendum Aceh (SIRA) saking manéka warni laladan.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b (id)Irwandi Yusuf dipunundhuh tanggal 24 Setember 2011)
  2. ^ a b c d e f (id)Irwandi Yusuf Gubernur Aceh 2007-2012 dipunundhuh tanggal 24 September 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Irwandi_Yusuf&oldid=1099789"