Muhammad Nazaruddin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Muhammad Nazaruddin
Muhammad Nazaruddin


Anggota DPR-RI
Isih njabat
Wiwit njabat 
25 Oktober 2009

Lahir (1978-08-26) Agustus 26, 1978 (umur 41)
Simalungun, Sumatra Lor
Partai politik Parté Dhémokrat
Suami/Istri Neneng Sri Wahyuni

Muhammad Nazaruddin (lair ing Bangun, 26 Agustus 1978; umur 41 taun)[1] ya iku pengusaha lan politisi Indonésia sing dadi anggota Dewan Perwakilan Rakyat kalamangsa 2009-2014 saka Parté Dhémokrat liwat Laladan Pemilihan Jawa Wétan IV.[2].Sawisé njabat dadi Bendahara Umum Parté Dhémokrat taun 2010, taun 2011 Komisi Pemberantasan Korupsi nuduh dhèwèké dadi tersangka kasus suap pangyasa wisma atlet kanggo SEA Games ke-26. Nazaruddin lunga saka Indonésia sadurungé statusé dadi tersangka lan ngomong liwat médhia massa yèn ana uga punggawa sing katut kasus suap iku, tekan akhiré dhèwèké ketangkep ing Cartagena de Indias, Kolombia.

Biografi[besut | besut sumber]

Nazaruddin lair ing Désa Bangun, saiki mlebu tlatah Kabupatèn Simalungun, Sumatra Lor, 26 Agustus 1978, anak kaping lima saka pitung sadulur ing kulawarga Muhammad Latif Khan lan Aminah, bapak ibuke katurunan Pakistan.[3] Wiwite dhèwèké dijenengi Muhammad Nazaruddin Khan, nanging bapaké ngilangi jeneng buriné. Wong tuwané duwé usaha sing sukses ing laladané[4].Nanging, usaha keluargané wiwit bangkrut sawisé bapaké séda taun 1993, banjur ibuke taun 1998[4]. Sawisé lulus SMA, Nazaruddin lunga ing rantau. Pada taun 2002, Nazaruddin wirausaha ing Pekanbaru, Riau. Bisnise dimulai saka CV Anak Negeri sing banjur dadi PT Anak Negeri. Usahane saya maju lan Nazaruddin dadi komisaris ing perusahaan-perusahaan, ya iku PT Anugrah Nusantara, PT Panahatan, lan PT Berhak Alam Berlimpah sing kabèh ana ing Riau[4].

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "Anggota DPR Parté Dhémokrat" (PDF). Komisi Pemilihan Umum. Dijupuk 2011-08-12. 
  2. "Data Detail Anggota". Dewan Perwakilan Rakyat Républik Indonésia. Dijupuk 2011-08-11. 
  3. Gunawan, A. & B.B.T. Saragih (3 Juni 2011). "Nazaruddin: Party pariah, hometown hero". The Jakarta Post. Dijupuk 2011-08-12. 
  4. a b c Hernowo, M. (28 Mèi 2011). "Nazaruddin, Bintang Baru yang Misterius". Kompas. Dijupuk 2011-07-08.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung) Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "bintang" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda