Mohammad Ma'ruf

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mohammad Ma'ruf
Kabinet maruf.jpg
Mantri Dalam Negeri Républik Indonésia 25
Linggih
20 Oktober 2004 – 29 Agustus 2007
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungé Hari Sabarno
Kang sawisé

Widodo Adi Sutjipto

ad-interim
Rerincèn dhiri
Lair

(1942-09-20) Sèptèmber 20, 1942 (umur 76)
Indonésia Tegal, Jawa Tengah,

Indonésia
Bangsa Indonésia
Agama Islam

Letjen (Purn.) Mohammad Ma'ruf (lair ing Tegal, Jawa Tengah, 20 Sèptèmber 1942; umur 76 taun) inggih punika tilas Mantri Dalam Negeri Républik Indonésia ingkang njabat nalika periodhe 2004-2007.[1][2]

Kariér[besut | besut sumber]

Muhammad Ma'ruf dipunpilih dados mantri dalam nagari wonten ing Kabinét Indonésia Bersatu déning Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono nalika tanggal 20 Oktober 2004.[1][2] Sadèrèngipun, Muhammad Ma'ruf menik njabat dados Duta Ageng Indonésia ing nagari Vietnam lan mlebet tim sukses Parté Dhémokrat wonten ing Pamilian Umum Indonésia 2004 lan Pamilian Présidhèn Indonésia 2004.[1]

Awit tanggal 30 Maret 2007, Muhammad Ma'ruf dipunrumat ing Griya Sakit Jantung Harapan Kita Jakarta amargi sakit serangan jantung lan stroke.[1] Nalika tanggal 13 April 2007, tim dhokter griya sakit kasebat mindhahaken parawatan Muhammad Ma'ruf dhateng RSPAD saperlu réhabilitasi fisioterapi.[1] Amargi sakit lan kedah ngawontenaken parawatan, tugas-tugas Mantri Dalam Negeri kanggé sawatawis wekdal dipuntalangi déning Widodo Adi Sutjipto (ad interim) wiwit tanggal 2 April 2007.[1] Nalika tanggal 27 Agustus 2007 Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono milih Mardiyanto minangka gantosipun Mantri Dalam Negeri Muhammad Ma'ruf.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g Mohammad Ma`ruf dipunundhuh tanggal 24 September 2011)
  2. a b Mohammad Maruf dipunundhuh tanggal 24 September 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]