Menyang kontèn

Widodo A. S.

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Widodo A. S.
Mentri Koordinator Babagan Pulitik, Hukum, lan Keamanan Indonésia 11
Linggih
21 Oktober 2004 – 20 Oktober 2009
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungéHari Sabarno
Kang sawiséDjoko Suyanto
Mentri Nagara Pendayagunaan Aparatur Nagara Indonésia
ad-interim
Linggih
1 Oktober 2009 – 20 Oktober 2009
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungéTaufiq Effendi
Kang sawiséEvert Ernest Mangindaan
Mentri Dalam Negeri Indonésia
ad-interim
Linggih
2 April 2007 – 29 Agustus 2007
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungéMohammad Ma'ruf
Kang sawiséMardiyanto
Sapunika dados Anggota Dewan Pertimbangan Présidhèn
Linggih
25 Januari 2010 – 20 Oktober 2014
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Rerincèn dhiri
Lair (1944-08-01) Agustus 1, 1944 (umur 79)
Jepang Boyolali, Jawa Tengah, Masa Pendudukan Jepang
BangsaIndonésia
AlmamaterAkademi Angkatan Laut
AgamaIslam

Laksamana (Purn.) Widodo Adi Sutjipto (lair ing Boyolali, Jawa Tengah, 1 Agustus 1944; umur 79 taun) inggih Mantri Koordinator Hukum, Pulitik lan Keamanan Indonésia wiwit 20 Oktober 2004.[1][2] Awit [[2 April 2007, panjenenganipun dipunpilih Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono minangka Mantri Dalam Negeri/MentriUrusan Dalam Negeri (ad interim)[1] nggantosaken sawatawis Muhammad Ma'ruf ingkang nalika sematen nandhang sakit.[3] Widodo ugi satunggalipun tilas tokoh militèr TNI Angkatan Laut.[1]

Sasampunipun lulus saking Akadhemi angkatan Laut nalika taun 1968, widodo dipundadosaken Kepala staf TNI Angkatan Laut sadèrèngipun dipunangkat dados Wakil Panglima TNI déning Présidhèn B.J. Habibie ing taun 1999.[1] Déning Présidhèn Abdurrahman Wahid, Widodo dipundadosaken minangka Panglima TNI saking tanggal 26 Oktober 1999 ngantos dumugi 7 Juni 2002.[1][4] Widodo dados panglima kapisan saking kesatuan TNI Angkatan Laut wonten ing sajarah Indonésia.[1][4]

Kariér[besut | besut sumber]

  • Panglima Armada RI Kawasan Barat (1955)[1]
  • Perwira Senjata di KRI Irian (1968)[1]
  • Komandan KRI Monginsidi (1986)[1]
  • Komandan KRI Ki Hajar Dewantara (1988)[1]
  • Komandan KRI Abdu Halim Perdanakusuma (1989)[1]
  • Kepala Staf Armada RI Kawasan Barat (1994-1995)[1]
  • Kepala Staf Angkatan Laut[1]
  • Wakil Panglima TNI[1]
  • Panglima TNI (1999-2002)[1]
  • Mantri Koordinator Babagan Pulitik, Hukum, dan Keamanan (Menkopolhukam) Kabinet Indonésia Bersatu (2004-2009)[1][2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]