Hari Sabarno

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Hari Sabarno
Hari sabarno.jpg
Mantri Koordinator Babagan Pulitik, Hukum, lan Keamanan
ad-interim
Linggih
12 Maret 2004 – 20 Oktober 2004
PrésidhènMegawati Soekarnoputri
Kang sadurungéSusilo Bambang Yudhoyono
Kang sawiséWidodo Adi Sutjipto
Mantri Dalam Negeri Républik Indonésia 24
Linggih
10 Agustus 2001 – 20 Oktober 2004
PrésidhènMegawati Soekarnoputri
Kang sadurungéSoerjadi Soedirdja
Kang sawiséMohammad Ma'ruf
Rerincèn dhiri
Lair(1944-08-12)Agustus 12, 1944
Jepang Sala, Jawa Tengah, Masa Pendudukan Jepang
BangsaIndonésia

Jenderal TNI (Purn) Hari Sabarno (lair ing Sala, Jawa Tengah, 12 Agustus 1944; umur 75 taun) inggih punika Mantri Dalam Negri Républik Indonésia ing Kabinèt Gotong Royong.[1] Nalika taun 1967, saampunipun lulus saking pendidikan militér kanthi pangkat Létnan Kalih panjenenganipun pikantuk promosi kapisan minangka Komandhan Peleton lan Kasi-2 Brigade Infantri ing Kodam Brawijaya ing antawisipun taun 1968-1975.[1]

Hari Sabarno naté njabat dados Komandhan Batalyon (Danyon) lan Komandhan Korem (Danrem) ing Kodam Siliwangi saking pangkat Letkol ngantos Kolonel ing wekdal 11 taun (1982-1993).[1] Sasampunipun punika panjenenganipun dipunpromosikaken njabat Wakasospol lan Asospol Kosospol ABRI ing Mabes ABRI, nalika taun 1994-1995.[1] Salajengipun Hari pinitados njabat dados wakilipun ABRI ing lembaga lègislatif saking taun 1995 lan langsung dados Pendhéganipun Fraksi ABRI. Panjenenganipun naté kapilih dados Wakil Ketua MPR/DPR saking Fraksi TNI/Polri ngantos taun 2001 kanthi pangkat pungkasan Letjen TNI.[1] Nalika tanggal 12 Maret 2003, déning Megawati Soekarnoputri, Hari Sabarno dipundadosaken Mantri Koordinator Pulitik lan Kaamanan ad interim minangka gantosipun Susilo Bambang Yudhoyono ingkang mandhap saking jabatanipun.[1]

Kasus[besut | besut sumber]

Hari dados tersangka kasus korupsi pamundhutan mobil pamadam kobongan ing 22 laladan. Panjenenganipun dipuntetepaken dados tersangka nalika tanggal 29 September 2010.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f Hari Sabarno dipunundhuh tanggal 5 Oktober 2011)
  2. Hari Sabarno Diperiksa sebagai Tersangka dipunundhuh tanggal 5 Oktober 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Hari Sabarno