Purnawirawan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Purnawirawan (dicekak Purn.) iku sesebutan kanggo para pensiunan tentara sing wis ora aktif manèh ing donya kamilitèran. Saben tentara sing wis ngancik umur tinamtu sing diatur déning Undhang-undhang kudu pènsiun (mangsa purnabakti). Para purnawirawan iki diwadhahi sajeroning sawijining organisasi sing diarani Pepabri (Persatuan Purnawirawan ABRI). Kanggo mbédakaké antara pangkat sing disandhang nalika isih aktif karo nalika wis ngancik mangsa purnabakti panyebutan utawa panulisan tandha kapangkatan tumrap para purnawirawan padha karo pangkaté nalika isih aktif mung ditambah katrangan (Pur). Status purawirawan iki ora padha karo status vèteran sing kudu nganggo kaputusan saka pamaréntah ngenani lelabuhané sajeroning perang utawa operasi militèr liyané.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]