Purnawirawan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Purnawirawan (dicekak Purn.) iku sesebutan kanggo para pensiunan bala kang wis ora aktif manèh ing donya kamilitèran. Saben bala kang wis ngancik umur tinamtu kang diatur déning Undhang-undhang kudu pènsiun (mangsa purnabakti). Para purnawirawan iki diwadhahi sajeroning sawijining organisasi kang diarani Pepabri (Persatuan Purnawirawan ABRI). Kanggo mbédakaké antara pangkat kang disandhang nalika isih aktif karo nalika wis ngancik mangsa purnabakti panyebutan utawa panulisan tandha kapangkatan tumrap para purnawirawan padha karo pangkaté nalika isih aktif mung ditambah katrangan (Pur). Status purawirawan iki ora padha karo status vèteran kang kudu nganggo kaputusan saka pamaréntah ngenani lelabuhané sajeroning perang utawa operasi militèr liyané.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]