Mardiyanto

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Mardiyanto
Mardiyanto.jpg
Menteri Dalam Negeri Républik Indonésia 26
Lungguh
29 Agustus 2007 – 22 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kadhisiki Widodo Adi Sutjipto
ad-interim
Kagantèni Gamawan Fauzi
Gubernur Jawa Tengah 12
Lungguh
1998 – 2007
Kadhisiki Soewardi
Kagantèni Ali Mufiz
Rerincèn priangga
Lair 21 Nopèmber 1946 (umur 69)
Flag of Indonesia.svg Surakarta, Jawa Tengah, Indonésia
Bangsa Indonésia
Agama Islam

Mardiyanto (lair ing Surakarta, Jawa Tengah, 21 November 1946; umur 69 taun) inggih punika salah satunggalipun politikus lan tokoh militer Indonésia, Gubernur Jawa Tengah taun 1998-2007, lan ugi nate dados Menteri Dalam Negeri Républik Indonésia wonten ing Kabinet Indonésia Bersatu taun 2007-2009.[1] Mardiyanto nggadhahi sifat minangka pemimpin ingkang prasaja, lan saged dados “bapak” tumraping sadaya rakyatipun.[1] Sifat arifipun minangka pemimpin sampun kauji nalika panjenenganipun dados Gubernur Jawa Tengah periode taun 1998-2007.[1] Mayjen TNI Purn H Mardiyanto, dipunparingi amanah saking Presidhèn Susilo Bambang Yudhoyono (SBY) supados dados Mentri Dalam Negeri, dinten Selasa 28 Agustus 2007, pinten sasi sadherengipun panjenenganipun lengser saking jabatan minangka Gubernur Jawa Tengah ingkang sajatosipun nembe telas ing taun 2008.[1] Panjenenganipun dados sulih sariranipun tilas Mentri Dalam Negeri, Bapak Muhammad Ma’Ruf.[1]

Pendidikan[2][besut | besut sumber]

  • Akademi Militer (AKABRI) Darat, Magelang (1967-1970)
  • SLTA BOPKRI jurusan PAL, Yogyakarta (1965)
  • SLTP BOPKRI IV, Yogyakarta (1962)
  • Sekolah Rakyat Negeri Kintelan, Yogyakarta (1958)

Karier[2][besut | besut sumber]

  • Mendagri (2007-2009)
  • Gubernur Jawa Tengah (1998-2007)
  • Pangdam IV Diponegoro (1997-1998)
  • Wagub Akmil (1995-1997)
  • Danrem 121/ABW Pontianak (1994-1995)
  • Paban-3/Binkar (1993-1994)
  • Kadeptik Akmil (1991-1992)
  • PBDY Jabkat Speses AD, (1989-1991)
  • Dandim 1408/BS Ujung Pandang (1988-1989)
  • Dandim 1412 Ujung Pandang (1987-1988)
  • Dan Yonif 725 Ujung Pandang (1985-1987)

Kanugrahan[2][besut | besut sumber]

  • Bintang Maha Putra Utama (2006)
  • Bintang Kartika Eka Paksi Narayana (2008)
  • Setya Lancana Dwija Sista (1997)
  • Setya Lencana Kesetiaan 8/24 (1994)
  • Bintang Yudha Dharma Pratama (1990)
  • Veteran Pembela Kemerdekaan (1981)
  • Satya Lencana Seroja I Sub IV (1978 lan 1984)

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e (id)Biografi Mardiyanto dipunundhuh tanggal 21 Juni 2011)
  2. ^ a b c (id)Mendagri yang "Bapak Rakyat" dipunundhuh tanggal 21 Juni 2011)

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

Jabatan pulitik
Didhisiki déning:
Mohammad Ma'ruf
Menteri Dalam Negeri
2007 – 2009
Diganti déning:
Gamawan Fauzi
Sing mengku  sadurungé:
{{{before}}}
{{{title}}}
{{{years}}}
Diganti déning:
{{{after}}}
Jabatan militèr
Sing mengku  sadurungé:
{{{before}}}
{{{title}}}
{{{years}}}
Diganti déning:
{{{after}}}

Cithakan:Kabinet Indonésia Bersatu


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mardiyanto&oldid=1052976"