Ali Mufiz

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Drs. H. Ali Mufiz M.P.A.
Ali Mufiz


Gubernur Jawa Tengah ke-13
Masa jabatan
2007 – 2008
Presiden Susilo Bambang Yudhoyono
Wakil Gubernur Jawa Tengah kosong ; tidak ada
Pendahulu Mardiyanto
Pengganti Bibit Waluyo

Wakil Gubernur Jawa Tengah
Masa jabatan
2003 – 2007
Presiden Megawati Soekarnoputri
Susilo Bambang Yudhoyono
Gubernur Mardiyanto
Pendahulu Tidak diketahui
Pengganti Rustriningsih

Lahir 21 Juli 1944
Kabupatèn Jepara, Jawa Tengah
Partai politik PDI Perjuangan
Suami/Istri Ny. Zaimatun Ali Mufiz
Profesi Pulitikus

Ali Mufiz (lair ing Jepara, Jawa Tengah, 21 Juli 1944; umur 75 taun) inggih punika salah satunggal akadhemisi lan pulitikus Indonésia. Piyambakipun punika Gubernur Jawa Tengah wiwit 28 September 2007 ngantos 2008. Mufiz dados gubernur punika nglajengaken gubernur saderenge, Mardiyanto, ingkang minggah dados Mantri Dalam Negeri Indonésia. Ali Mufiz punika wakil gubernur nalika Mardiyanto dados gubernur. Ali Mufiz punika ugi dhosèn Administrasi Nagara ing Fakultas Ilmu Sosial dan Ilmu Pulitik (FISIP) Universitas Diponegoro.

Ali Mufiz punika lulusan saking FISIP Universitas Diponegoro (Undip) (1971) Lan Universitas Southern California (Master of Public Administration, 1987), Mufiz naté dados Sekretaris Jurusan Administrasi FISIP Undip (1981-1984) lan Ketua Program Studi Administrasi Nagara (1984-1993). Sanes punika, Ali Mufiz ugi naté dados Sekretaris Yayasan Badan Wakaf Sultan Agung, Ketuwa MUI Jateng ngantos Wakil Ketua PW NU Jateng.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Kalungguhan pulitik
Didhisiki déning:
Mardiyanto
{{{jabatan}}}
2007-2008
Diganti déning:
Bibit Waluyo
Didhisiki déning:
Tidak diketahui
{{{jabatan}}}
2003-2007
Diganti déning:
Rustriningsih