Bibit Waluyo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
H. Bibit Waluyo
Bibit Waluyo


Gubernur Jawa Tengah ke-13
Masa jabatan
23 Agustus 2008 – 23 Agustus 2013
Deputi Gubernur Jawa Tengah ke-13 Dra. Hj. Rustriningsih, M.Si.
Pendahulu Ali Mufiz
Pengganti Ganjar Pranowo

Lahir 5 Agustus 1949
Indonésia Klaten, Jawa Tengah, Indonesia
Kebangsaan  Indonesia
Partai politik Parté Demokrasi Indonesia Perjuangan (2008-2013)
Suami/Istri Hj. Sri Suharti
Profesi Militer
Agama Islam

Letnan Jendral TNI (Purn.) Bibit Waluyo (lair ing Klaten, Jawa Tengah, 5 Agustus 1949; umur 68 taun) iku Gubernur Jawa Tengah kapilih kanggo periode 2008-2013. Bibit Waluyo sadurungé dikenal minangka tokoh TNI lan naté mengku kalungguhan Pangkostrad lan Pangdam Jaya.

Saderengipun ndhèrèk Pilihan Guberneur Jateng 2008 kanthi pasangan Rustriningsih ingkang dipunsengkuyung déning PDIP, Bibit naté ndhèrèk calon ing pemilihan gubernur DKI Jakarta 2007, nanging wurung.

Ing warsa 2013, Bibit Waluyo nyalon gubernur Jawa Tengah 2013 kanthi pasangan Rektor Universitas Negeri Semarang H. Sudijono Sastroatmodjo.[1] Bibit-Sudijono dipunsengkuyung kaliyan Parté Dhémokrat, Parté Golkar lan Parté Amanat Nasional. Ing pilgub punika Bibit boten dipunsengkuyung déning PDIP ingkang nyengkuyung piyambakipun dados Gubernur Jawa Tengah ing Pemilu Warsa 2008.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]


Didhisiki déning:
Ryamizard Ryacudu
{{{jabatan}}}
3 Juli 2002 - 3 November 2004
Diganti déning:
Hadi Waluyo
Didhisiki déning:
Ali Mufiz
{{{jabatan}}}
2008-
Diganti déning:
belum ada