Bibit Waluyo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
H. Bibit Waluyo
Bibit Waluyo

Gubernur Jawa Tengah
Sedang Menjabat
Mulai menjabat 
2008
Wakil Gubernur Jawa Tengah Dra. Hj. Rustriningsih, M.Si.
Pendahulu Ali Mufiz
Pengganti isih menjabat

Lahir 5 Agustus 1949
Klaten, Jawa Tengah
Partai politik PDI Perjuangan
Suami/Istri Hj. Sri Suharti

Letjen TNI (Purn) Bibit Waluyo (lair ing Klaten, Jawa Tengah, 5 Agustus 1949; umur 67 taun) iku Gubernur Jawa Tengah kapilih kanggo periode 2008-2013. Bibit Waluyo sadurungé dikenal minangka tokoh TNI lan naté mengku jabatan Pangkostrad lan Pangdam Jaya.

Saderengipun ndherek Pilihan Guberneur Jateng 2008 kanthi pasangan Rustriningsih ingkang dipunsengkuyung déning PDIP, Bibit nate ndherek calon ing pemilihan gubernur DKI Jakarta 2007, ananging wurung.

Ing warsa 2013, Bibit Waluyo nyalon gubernur Jawa Tengah 2013 kanthi pasangan Rektor Universitas Negeri Semarang H. Sudijono Sastroatmodjo.[1] Bibit-Sudijono dipunsengkuyung kaliyan Parté Dhémokrat, Parté Golkar lan Parté Amanat Nasional. Ing pilgub punika Bibit boten dipunsengkuyung déning PDIP ingkang nyengkuyung piyambakipun dados Gubernur Jawa Tengah ing Pemilu Warsa 2008.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (id)tempo.co
Didhisiki déning:
Ryamizard Ryacudu
Pangkostrad
3 Juli 2002 - 3 November 2004
Diganti déning:
Hadi Waluyo
Didhisiki déning:
Ali Mufiz
Gubernur Jawa Tengah
2008-
Diganti déning:
belum ada


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bibit_Waluyo&oldid=1092772"