Ryamizard Ryacudu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jenderal TNI (Purn.)
Ryamizard Ryacudu
Ryamizard Ryacudu.jpg
Mantri Pertahanan Indonesia ke-24
Wiwit linggih
27 Oktober 2014
Présidhèn Joko Widodo
Wakil Présidhèn Muhammad Jusuf Kalla
Kang sadurungé Purnomo Yusgiantoro
Kepala Staf TNI Angkatan Dharat ke-24
Linggih
4 Juni 2002 – 18 Fèbruari 2005
Présidhèn Megawati Soekarnoputri
Susilo Bambang Yudhoyono
Wakil Présidhèn Hamzah Haz
Muhammad Jusuf Kalla
Kang sadurungé Endriartono Sutarto
Kang sawisé Djoko Santoso
Panglima Komando Cadangan Strategis Angkatan Darat ke-26
Linggih
2000 – 2002
Présidhèn Abdurrahman Wahid
Megawati Soekarnoputri
Wakil Présidhèn Megawati Soekarnoputri
Hamzah Haz
Kang sadurungé Agus Wirahadikusumah
Kang sawisé Bibit Waluyo
Rerincèn dhiri
Lair (1950-04-21) April 21, 1950 (umur 69)
Indonésia Palembang, Sumatera Selatan
Sisihan Nora Tristyana
Anak Ryano Patria Amanzha
Dwinanda Patria Noryanzha
Trynanda Patria Nugraha
Wong tuwa Musannif Ryacudu
R. A. Zuhariah Ryacudu
Almamater Akademi Militer (1973)
Agama Islam

Jenderal TNI (Purn.) Ryamizard Ryacudu (lair ing Palembang, Sumatra Kidul, 21 April 1950; umur 69 taun).[1][2] adalah Mantri Pertahanan Republik Indonesia pada Kabinet Kerja yang menjabat sejak 27 Oktober 2014, Tilas pangarsanipun Tamtama Nasional Nasional Angkatan Dharat, panjenenganipun ugi tilas Pangkostrad ingkang naté dipuncalonaken dados présidhèn Megawati Soekarnoputri dados Panglima Tentara Nasional Indonesia (TNI).[1] Ryamizard Ryacudu punika lulusan Akadhemi Angkatan Bersenjata Républik Indonésia (Akabri) taun 1973.[2] Ryamizard Ryacudu punika dados mantu tilas Wakil Présidhén Try Sutrisno.[1] Ryamizard Ryacudu miyos lan ageng saking kulawargi tamtama.[1] Ramanipun ingkang namanipun Ryacudu (almarhum), inggih punika satunggalipun Brigadir Jéndral TNI purnawirawan ingkang nalika taksih aktif dhines dados tiyang kapitadosanipun Présidhén Soekarno.[1]

Ryamizard Ryacudu ingkang tilas Pangdam Jaya punika gadhah garwa ingkang namanipun Nora Trystiana, putrinipun Jenderal TNI Try Sutrisno tilas Wakil Présidhèn Indonésia.[1] Kagungan putra cacah tiga, Ryano Patriot, Dwinanda Patriot, lan Tryananda Patriot.[1]

Karier Ryamizard Ryacudu ing jagad militèr ing antawisipun: Komandan Brigade Infanteri 17 Kostrad, Aspos Kasdam VII/Wirabuana, Kepala Staf Divif 2/Kostrad, Kasdam II/Sriwijaya, Panglima divisi 2/Kostrad, Kepala Staf Kostrad, Panglima Kodam V/Brawijaya (1999), Pangdam Jaya (1999-2000), Pangkostrad (Agustus 2000-2002), lan Kepala Staf Angkatan Darat (KSAD) ing taun (2002-2005).[3]

Karier militèr[besut | besut sumber]

Ing ngisor kababar kanthi kaurut kalungguhan panjenengané Ryamizard:[4]

  • Komandan Peleton Kodam XII/Tanjung Pura (15 November 1976)
  • Komandan Kompi Pelajar, Komando Pendidikan (Dodik), Kodam XII/Tanjung Pura
  • Komandan Kompi Secaba, Dodik, Kodam XII/Tanjungpura (28 Dhésèmber 1977)
  • Komandan Batalyon infanteri 641 dan 642, Kodam XII/Tanjungpura (22 Juli 1980)
  • Kepala Seksi-2/Operasi Yonif 641 (18 Januari 1982)
  • Kepala Seksi Operasi Brigif Linud 17 Kujang I (1 Januari 1987)
  • Wakil Komandan Yonif Linud 305/Tengkorak (1 Juli 1988)
  • Komandan Yonif Linud 305/Tengkorak (1 Juni 1990)
  • Kepala Staf Brigif Linud 17/Kujang I Kostrad
  • Komandan Brigif Linud 17/Kujang I Kostrad (1 Juni 1994)
  • Asisten Operasi Kodam VII/Wirabuana (1 April 1995)
  • Komandan Kontingen Garuda XII-B ka Kamboja (1992)
  • Komandan Sektor 5 Barat, dipercayaake déning wadyabala PBB ing Kamboja (UNTAC)
  • Komandan Komando resort militèr 044/Garuda Dempo, Kodam II/Sriwijaya (1 September 1995)
  • Kepala Staf Divif 2/Kostrad (1 Agustus 1996)
  • Kepala Staf Kodam II/Sriwijaya, ngerangkep sminangka dadi Wakil Ketua Tim Pengamanan Hutan Terpadu (15 Juli 1997)
  • Panglima Divif 2/Kostrad (15 Maret 1998)
  • Kepala Staf Kostrad (15 Juni 1998)
  • Pangdam V/Brawijaya (14 Januari 1999–4 November 1999)
  • Pangdam Jaya/Jayakarta (4 November 1999–1 Agustus 2000)
  • Pangkostrad (1 Agustus 2000–4 Juni 2002)
  • Kepala Staf Angkatan Darat (4 Juni 2002–5 Fèbruari 2005)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g Jendral Purn. H Ryamizard Ryacudu dipunundhuh tanggal 19 September 2011)
  2. a b Prajurit Proesional Sejati dipunundhuh tanggal 19 September 2011)
  3. Profil Ryamizard Ryacudu dipunundhuh tanggal 19 September 2011)
  4. http://www.polarhome.com/pipermail/marinir/2004-October/000397.html


Pranala njawi[besut | besut sumber]

Jendral Purn. H Ryamizard Ryacudu