UNTAC

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Small Flag of the United Nations ZP.svg   United Nations Transitional Authority in Cambodia
 
Flag of Cambodia under UNTAC.svg
Gendéra Kamboja samangsa administasi UNTAC
Tipe Organisasi Pamantauan,
Pangreksa perdamaian
Akronim UNTAC
Status Pungkasé September 1993[1]
Madeg 28 Februari 1992[2]
Website Situs UNTAC
Organisasi indhuk Dewan Kaamanan Perserikatan Bangsa-Bangsa
Portal Portal:United Nations United Nations Portal

Pamaréntahan Transisi Perserikatan Bangsa-Bangsa ing Kamboja (basa Inggris: United Nations Transitional Authority in Cambodia, disingkat UNTAC) iku oprasi pangreksa perdamaian PBB ing Kamboja taun 1992-1993. Oprasi iki uga arupa kesempatan pisanan PBB kanggo ngemban tugas-tugas administrasi sawijining nagara sing independen, nglola lan ngleksanakaké pamilihan umum (sadurungé mung nangani tugas-tugas pamantauan utawa pengawasan), duwé dhéwé stasiun radhio lan pakunjaran, sarta ndarbèni tanggung jawab kanggo mromosikaké lan ngreksa HAM ing tingkat nasional.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=UNTAC&oldid=975879"