Pakunjaran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Pakunjaran iku papan tumrap wong sing ngayahi tindak kadurjanan dikurung lan diwatesi manéka kabébasané sajeroning wektu tinamtu. Pakunjaran lumrahé arupa institusi sing diatur déning pamaréntah lan dadi péranganing sistem pengadilan kadurjanan sawijining nagara, utawa minangka fasilitas kanggo nawan tawanan perang.