Hak asasi manungsa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Hak asasi manungsa utawa kerep dicekak dadi HAM iku hak-hak sing wis didarbèni manungsa wiwit lair lan minangka pawèwèh saka Pangèran. Dhasar-dhasar HAM kapacak jroning dhéklarasi kamardikan Amérika Sarékat (Declaration of Independence of USA) lan kapacak ing UUD 1945 Républik Indonésia, ya iku ing pasal 27 ayat 1, pasal 28, pasal 29 ayat 2, pasal 30 ayat 1, lan pasal 31 ayat 1

Conto hak asasi manungsa (HAM):

  • Hak kanggo urip.
  • Hak kanggo nampa pendidikan.
  • Hak kanggo urip bebarengan kaya wong liya.
  • Hak kanggo nampa perlakuan sing padha.
  • Hak kanggo ngéntukaké pegawéyan.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Informasi[besut | besut sumber]

Organisasi hak asasi manungsa[besut | besut sumber]