Peleton

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Tandha Peleton Infanteri

Peleton iku ékan militèr kang dmadi saka 30 nganti 50 personil, lan racaké dibawahi personil militèr kanthi pangkat letnan. Peleton dumadi saka loro nganti papat regu, lan béda-béda saka jinis ékan, lan uga gumantung marang negarané. Telu nganti papat peleton diwadhahi sajeroning siji organisasi kompi.

TNI-AD[besut | besut sumber]

Komandan Peleton (Dan Ton) racaké diwengku déning personil militèr kanthi pangkat Letnan Dua. Posisi Komandan Peleton racaké minangka panugasan pisanan, tumrap perwira kang lagi lulus saka Akademi Militer (Angkatan Dharat) lan Akademi Angkatan Laut (kecabangan Marinir).

Nagara liya[besut | besut sumber]

Ing Angkatan Dharat Inggris, peleton dibawahi Letnan utawa Letnan Dua, kang dibantu déning siji Sersan. Peleton kapérang dadi telung regu kang saben regu duwé anggota 8 prajurit.

Sajeroning militèr Amérika Sarékat, peleton dibawahi Letnan Satu utawa Letnan Dua, kang dibantu déning siji Sersan Satu. Ing ékan infanteri, peleton senapan dumadi saka patang regu kang saben regu duwèni sanga prajurit..

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Ékan militèr