Lètnan Dua

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Letnan Dua)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tandha pangkat Letnan Dua TNI AD

Lètnan Dua iku pangkat paling endhèk ing jenjang perwira pertama sajeroning kemiliteran Indonésia. Pangkat iki dianugerahaké marang:

  1. Taruna Akademi Militèr (Akmil), Akademi Angkatan Laut (AAL) lan Akademi Angkatan Udara (AAU) kang wis ngrampungaké pendidikan sajeroning telung taun.
  2. Bintara kang nampa promosi menyang jenjang perwira liwat Sekolah Calon Perwira utawa Secapa. Kanggoné TNI-AD ditempuh liwat Secapa ing Bandung, TNI-AU ditempuh liwat Sekolah Pembentukan Perwira (Setukpa) ing Lanud Adisumarmo Sala, lan kanggo TNI-AL ing Komando Pendidikan Angkatan laut (Kodikal) Surabaya.
  3. Lulusan D3 utawa S1 saka umum kang kasil lulus Pendidikan Pertama Perwira Prajurit Karier (PK) TNI sajeroning 7 sasi. Kanggo siswa (putra) ing Akmil Magelang lan siswi (putri) ing Pusdik Kowad Bandung.
  4. Siswa Sekolah Penerbang Dinas Pendek TNI (Sekbang PSDP TNI) kang kasil ngrampungaké tahap pendidikan :
    • Enem sasi ing Lanud Adisumarmo Sala.
    • Telu likur sasi ing Lanud Adisucipto Yogyakarta.
    • Patang sasi ing Lembaga Pendidikan Angkatan.

Cathetan: Sajeroning TNI-AD kaya Infanteri, Letda bisa mimpin peleton wadyabala. Sajeroning TNI-AL Letda mengku kalungguhan minangka kepala divisi. Khusus kanggo Marinir mbawahi siji peleton.

Pranala njaba[besut | besut sumber]