Regu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tandha Regu.png

Regu iku unit utawa ékan militèr paling cilik ing sajeroning Batalyon Infanteri kang dumadi saka kurang luwih 10 personil.

Jabatan Komandan Regu (Danru) ing batalyon infanteri, racaké diwengku déning personil militèr kanthi pangkat Sersan Dua utawa Kopral Kepala senior kang wis nduwé pengalaman. Déné ing wadyabala mirunggan kaya Kopassus, gumantung kabutuhan, nanging akèh-akèhé dipimpin déning perwira ya iku Letnan Dua utawa Letnan Satu.

Organisasi[besut | besut sumber]

Regu iku péranganing organisasi peleton. Regu bisa dipérang dadi loro tim, saben tim dumadi saka papat utawa lima personil.

Pemimpin[besut | besut sumber]

Regu racaké dipimpin déning bintara minangka Komandan Regu, dicekak Danru. Wong nomer loro sajeroning regu ya iku Wakil Komandan Regu, dicekak Wadanru. Ing nagara liya kaya déné ing Amérika Sarékat, kalungguhan iki uga dijenengké Komandan Regu, nanging ing Britania Raya lan nagara-nagara persemakmuran, kalungguhan iki dikenal minangka Komandan Seksi lan Wakil Komandan seksi.

Pangkat saka Komandan Regu lumrahé:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Ékan militèr