Regu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tandha Regu.png

Regu iku unit utawa satuan militer paling cilik ing sajeroning Batalyon Infanteri kang dumadi saka kurang luwih 10 personil.

Jabatan Komandan Regu (Danru) ing batalyon infanteri, racaké diwengku déning personil militer kanthi pangkat Sersan Dua utawa Kopral Kepala senior kang wis nduwé pengalaman. Déné ing pasukan mirunggan kaya Kopassus, gumantung kabutuhan, nanging akèh-akèhé dipimpin déning perwira ya iku Letnan Dua utawa Letnan Satu.

Organisasi[besut | besut sumber]

Regu iku pérangan saka organisasi peleton. Regu bisa dipérang dadi loro tim, saben tim dumadi saka papat utawa lima personil.

Pemimpin[besut | besut sumber]

Regu racaké dipimpin déning bintara minangka Komandan Regu, dicekak Danru. Wong nomer loro sajeroning regu ya iku Wakil Komandan Regu, dicekak Wadanru. Ing negara liya kaya déné ing Amérika Sarékat, jabatan iki uga dijenengké Komandan Regu, nanging ing Britania Raya lan negara-negara persemakmuran, jabatan iki dikenal minangka Komandan Seksi lan Wakil Komandan seksi.

Pangkat saka Komandan Regu umumé:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]