Kopassus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Komando Pasukan Khusus
175px
Logo Kopassus
Dibentuk 16 April, 1952 - saiki
Negara Indonésia
Cabang TNI Angkatan Dharat
Tipe Pasukan khusus
Spesialis Anti-teror,
Kekuatan Rahasia
Bagian dari Tentara Nasional Indonésia
Julukan Kopassus
Moto Berani, Benar, Berhasil
Warna Baret merah
Operasi New Guinea - 1950an
Konfrontasi Malaysia-Inonesia - 1963
G30S/PKI
Timor Timur - 1975
Woyla

Komando Pasukan Khusus sing dicekak dadi Kopassus iku bagéyan saka Bala Pertahanan Pusat sing diduwèni déning TNI Angkatan Dharat sing nduwèni kamampuan khusus kaya gerak cepet ing manéka médhan, némbak titis, pengintaian, lan anti teror.

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kopassus&oldid=987844"