Komando Daerah Militer II/Sriwijaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Kodam II/Sriwijaya)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kodam II/Sriwijaya iku Komando Kewewengkonan Pertahanan sing nyakup provinsi Bengkulu, Jambi, Sumatra Kidul, Kapuloan Bangka Belitung lan Lampung. Pangdam II/Sriwijaya sing saiki diwengku déning Mayor Jenderal TNI Syarifuddin Tippe wiwit 20 Juni 2006.

Sajarah Kodam II Sriwijaya[besut | besut sumber]

Diwiwiti anané manéka organisasi mawa senjata sing tau ana ing wewengkon Sumatera Kidul kaya déné Badan Penjaga Keamanan Rakyat (BPKR), sabanjuré owah dadi Badan Keamanan Rakyat (TKR) minangka bibit kawit sajarah madegé KODAM II/SRIWIJAYA.

Ganti jeneng[besut | besut sumber]

  • 1 Januari 1946, jenengé Sub Komandemen Sumatera Selatan
  • 10 Januari 1946, jenengé Divisi VIl/Garuda
  • 1 Juli 1946, bali dadi Sub Komandemen Sumatera Selatan sing mbawahi 4 Teritorium ya iku Palembang, Jambi, Bengkulu lan Lampung
  • 29 Juli 1950, miturut putusan KASAD Nomer:83/KSAD/Pati/1950 dadi, Tentara lan Teritorium (TT) II/Sriwijaya
  • 1 Fèbruari 1961, dadi Komando Laladan Militer IV/Sriwijaya
  • 12 Fèbruari 1985 s/d saiki, dadi Komando Laladan Militer II/Sriwijaya mituruti Surat Dudutan KASAD Nomer: Skep/346/II/1985.

Korem ing sangisoré Kodam II Sriwijaya[besut | besut sumber]

  1. Korem 041/Gamas, nyakup wewengkon Provinsi Bengkulu
  2. Korem 042/Gapu, nyakup wewengkon Provinsi Jambi
  3. Korem O43/Gatam, nyakup wewengkon Provinsi Lampung
  4. Korem 044/Gapo, nyakup wewengkon Provinsi Sumatera Kidul lan Kapuloan Bangka Belitung

Ékan infanteri ing Kodam II/Sriwijaya[besut | besut sumber]

Wektu iki Kodam II/Sriwijaya mbawahi lima Provinsi sing dumadi saka 4 Korem, 24 Kodim, 228 Koramil lan 1832 Babinsa.

Panglima Kodam II/Sriwijaya[besut | besut sumber]

Pratélan panglima sing tau mengku kalungguhan minangka Pangdam II/Sriwijaya:

Panglima Kodam II/Sriwijaya
No Pangkat Nama wiwit menjabat akir menjabat
1. Letkol Bambang Utoyo 17 Fèbruari 1950 5 September 1952
2. Letkol R.A. Kosasih 5 September 1952 25 November 1952
3. Letkol Bambang Utoyo 25 November 1952 11 Maret 1955
4. Letkol Ibnu Sutowo 5 September 1955 2 Juli 1956
5. Letkol Barlian 2 Juli 1956 14 Mèi 1958
6. Kolonel Harun Sohar 14 Mèi 1958 28 Agustus 1962
7. Letkol Makmun Murod 28 Agustus 1962 17 Juni 1967
8. Brigjen Ishaq Djuarsa 17 Juni 1967 7 Fèbruari 1970
9. Brigjen Satibi Darwis 7 Fèbruari 1970 30 November 1971
10. Brigjen Himawan Sutanto 30 November 1971 9 Mèi 1974
11. Brigjen Amir Yudowinarno 9 Mèi 1974 5 Fèbruari 1976
12. Brigjen Haroen Soewardi 5 Fèbruari 1976 22 Oktober 1977
13. Brigjen Obrin Satjakusumah 22 Oktober 1977 4 Mèi 1979
14. Brigjen Try Sutrisno 4 Mèi 1979 24 Dhésèmber 1982
15. Brigjen Arie Bandiyoko 24 Dhésèmber 1982 9 Mèi 1983
16. Brigjen Rustandi A.M 9 Mèi 1983 23 Mèi 1985
17. Mayjen Siswandi 23 Mèi 1985 24 Agustus 1987
18. Mayjen Soenardi 24 Agustus 1987 30 Maret 1989
19. Mayjen Soewardi 30 Maret 1989 7 Agustus 1992
20. Mayjen F.X. Sudjasmin 7 Agustus 1992 3 Agustus 1993
21. Mayjen Samsir Siregar 3 Agustus 1993 30 Agustus 1994
22. Mayjen Yunus Yosfiah 30 Agustus 1994 26 Juni 1995
23. Mayjen R. Karyono 26 Juni 1995 23 Agustus 1996
24. Mayjen Susilo Bambang Yudhoyono 23 Agustus 1996 7 Agustus 1997
25. Mayjen Suadi Atma 7 Agustus 1997 13 Oktober 1998
26. Mayjen Affandi 13 Oktober 1998 13 Oktober 1999
27. Mayjen Sutardjo 13 Oktober 1999 15 Juni 2001
28. Mayjen Sudibyo T.J. 15 Juni 2001 15 Juni 2002
29. Mayjen Sunarso 15 Juni 2002 24 Dhésèmber 2003
30. Mayjen Syahrial BP. Peliung 24 Dhésèmber 2003 20 Juni 2006
29. Mayjen Syarifuddin Tippe 20 Juni 2006 saiki

Pranala njaba[besut | besut sumber]